Året 2016

En liten summering av året tycker jag kan vara roligt. Även om året varit oerhört tufft har det ju faktiskt gett sina stora ljusglimtar också.

Året började tungt och innebar familjerådgivning, otrivsel och många svaga dagar. Men med hjälp av samtal kunde vi finna både oss själva och varandra igen. Finna styrkan och meningen med det vi faktiskt vill och strävar efter. Vi grillade över öppen eld och åkte skridskor men också pulka i vår egen backe på tomten. Tjejdagar med fika och shopping har förgyllt våren. Vi fick plus på stickan i Maj och trots att det nästan var klart att vi inte skulle ha fler fick vi en glad överraskning efter 4 negativa tester med bara en veckas mellanrum och en stark känsla av att det faktiskt visst låg en liten där inne. Det gjorde det och idag kan vi inte en sekund tänka på att hon faktiskt inte tillhör vår familj redan.

Vår och sommarmånaderna kom, vi firar både födelsedagar, skolavslutning, student och midsommar. Vi får värme ute och kan både grilla, bada i sjön och njuta av soliga dagar. Åker med fina vänner till sommarland hela familjen som blir en dag vi sent kommer glömma. Vi blev kontaktfamilj vilket gav utredningar, möten och hembesök. Något vi inte ångrar en enda sekund då hjälpa andra verkligen är en stor grej vi gärna vill.

Men i samma stund fick vi också påbörja många möten och besök kring två av våra barn som i skolan har otrivsel och svårt att hänga med. Där en av barnen behöver extra stöd. Detta gav mycket möten för stöd och samtal men tog på krafter och energi. Vi gör allt för våra barn vilket många fick erfara. Vi fick enorm hjälp och stödet känns fantastiskt. Även om en hel del kommer att fortsätta även 2017 känns det som att vi faller på plats i allt.

Hösten smög sig på men med härliga solnedgångar och månsken fick jag tillbaka känslan av trivsel, att huset ger mig lugn och att tacksamhet ska vara störst. Vi flög upp till Norrland jag och Hjärtat där vi träffade min fina son och stoltheten och glädjen blev stor. En resa som verkligen gav allt. Vintermånaderna kom och även om snön lyst med sin frånvaro har det blivit en mysig tid. Massor med umgänge med nya och gamla vänner. Mycket värme och kärlek. Babyshower som innefattade över 40 barn och 30 vuxna i vårt hem. En dag som vi trivdes allihop med så mycket liv, skratt och kärlek.

Vi avslutade december med så mycket styrka att 2017 kommer att kickas igång på bästa sätt! Nu ser vi fram emot detta året med ännu mer erfarenheter, ännu mer sammanhållning. stöd och utmaningar. Vi tackar 2016 och Välkomnar 2017.

GOTT NYTT ÅR!
Var rädda om er och varandra. Ta hand om er.
Kärlek till er alla.
 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

2 reaktion på “Året 2016

  1. Hej fina ni! Jag skulle vara såå tacksam för dina råd och tankar när jag läser om starten på ert år. Jag har så som du skriver, också kännt en viss otrivsel i mitt eget hem under hösten. Vi har två barn, en tjej på 3.5 och en 6 månaders. Allt började alltså strax efter att tvåan föddes. Ingen av oss är perfekt men nu har jag börjat irritera mig på mer o mer saker med min partner och även han endel på mig. Det blir konflikter så som det blir med ett barn i trotsåldern och jag tycker det är svårt att se när jag tycker att han sköter vissa situationer på "fel sätt" (enligt mig..). Allt känns inte sådär mysigt och härligt som jag hade trott och hoppats på �� Undrar om du har några tankar och råd till mig/oss så att vi orkar kämpa på. Rekommenderar du familjerådgivning? Du skriver så bra och har många kloka tankar så jag tänkte göra en chansning. Må så gott! kramis

Kommentera