Att blogga & nätmobbing…..

Vi har installerat oss i huset men samtidigt blivit sjuka 🙁 förkylda allihopa vilket leder till att jag tar hand om familjen. Det kommer dock ett inlägg här ändå som kändes viktigt för mig….

Varför bloggar jag?
Jag bloggar för min egen skull och givetvis skriver jag det som händer kring mig eftersom det är min ”dagbok”. Jag skriver rakt ifrån mitt hjärta och min egen känsla & tanke, och  faktiskt skriver jag inte för att få läsare, men visst är det roligt att ni finns där ute som tycker om att följa vårt liv. Jag är glad att ni är där och läser. Men innehållet  blir som sagt som en dagbok ur mitt liv. Dessutom har jag familj som kan följa oss trots att vi inte ses varje vecka. Men jag överväger att sluta…..

Nätmobbingen har blivit stor och även jag råkar ut för spydiga kommentarer och ord som gör ont. Att bli kallad, lat, oärlig, och falsk kan göra mycket ondare än vad ni tror. Att trycka ner, säga att det är tur att man inte känner mig i verkligheten osv är saker som faktiskt kan smärta. Ni som mobbar har ingen aning om hur personen som får orden i sin skärm reagerar. Det finns faktiskt känsliga människor där ute och som då tar åt sig, mår dåligt och överväger att sluta blogga eller svara på frågor för den delen också.
Jag har fått många frågor på blogresponce, en hel del spydiga kommentarer och nu har jag valt att radera saker eftersom det gör ont. Ni som sitter där ute, som inte känner mig ska inte alls få trycka ner mig. Jag tänker inte acceptera att bli kallad saker som gör ont. Nu blottar jag mig själv här, erkänner att jag är svag och tar åt mig. Men även jag är sårbar och känslig. Det gör ont. Ni nätmobbare gör att jag inte orkar blogga vidare, att jag inte orkar svara på frågorna ni ställer. Men det kanske är det ni vill…. att jag ska sluta?

Kanske dags för en paus….

Image and video hosting by TinyPic

42 reaktion på “Att blogga & nätmobbing…..

 1. Jag tycker det är kul och intressant att följa dig och din familj i din blogg. Hade varit kul att känna er i verkligheten! Jag bor strax utanför Falköping så ni bodde inte så långt bort från oss innan ni flyttade.

  Jag tycker självklart att du skriver det du vill och känner för, då detta är din blogg som speglar dig, vilket jag tycker är trevligt!

  Om man inte gillar den behöver man ju inte läsa den och absolut INTE lämna någon ELAK kommentar!!!!

  Tack för du delar med dig av dig själv och din fantastiska familj!

  Många kramar Mia! <3

 2. Jag älskar att läsa din blogg tråkigt att folk ska vara elaka mot dig som inte ens känner dig . Du delar med dig mycket av dit liv och dina barns och sätter in fantastiska bilder . Men det ska alltid vara folk som gillar att göra folk ledsna hur tänker en sån person egentligen . krya på dig och ha en underbar dag kramar Pernilla från skåne

 3. Läser här meen dålig på att kommentera….

  Tyvärr så finns det ALLTID folk som MÅSTE slå på andra…. SVENSKA AVUNDSJUKAN kallas det för….
  HOPPAS verkligen att du kan borsta av dig SKITEN, svårt förstår jag meen låt INTE de onda vinna….

  Skickar en STOR styrkelse KRAM

 4. Hej!
  Låt dom inte vinna. Synd att ni blev sjuka.
  Du får inte sluta att blogga,jag gillar din blogg.Fy sjutton för sådan människor,som bara vill såra andra.Krya på er. Kram

 5. Gillar oxå att följa dig/ ert liv.. Tycker att det är fantastiskt.
  Tror det handlar om avunsjuka…

  Kan du inte ha det så att vi som gillar dig får följa dig men måste få inloggningskod el, invite av dig… Har märkt att en del har det så…då har du chans att välja och vi som vill följa dig är öppna med om vilka vi är…

  Sluta inte blogga kram Ann-Sofie (vaxduke tipsaren) 🙂

 6. Hej Anna!
  Jag tycker det är rent förjäkligt att det finns människor som sitter och läser bloggar och sedan skriver kommentarer mm för att såra och trycka ner andra. Det måste bero mycket på deras eget dåligt självförtroende och dom tror kanske att dom blir starkare av att få sätta sig över någon annan.
  Jag bor själv utanför Skara och tycker det är så himla roligt att läsa din blogg om din fina familj och Er vardag. Jag själv har "bara" 5 barn med hade gärna haft fler om bara min kropp hade velat vara med, vilket tyvärr den inte vill.
  Jag förstår om du tar en paus från allt och laddar om mitt i all flytt, sjukdomar mm men hoppas så innerligt att få läsa och följa dig igen om och när du orkar.
  Styrkekramar till Er alla i familjen och krya på Er från Cina med familj.

 7. Näe…Älskade Anna Ta en Paus…lägg inte ner ditt bloggande jag skulle bli sååå ledsen…Näthat/mobbning ska inte segra…
  Du bloggar så bra & det de "säger" vet vi ju stämmer inte,men förstår att du blir ledsen 🙁

  Kraaaaaaaaaamas & vi hörs ♥

 8. Tycker det är trist att det finns folk som skriver sådana saker. Säkert människor som inte har något bättre för sig och vill skapa konflikter. Hoppas ni kryar på er i familjen och att ni kommmer trivas i nya huset! Kram till er från Elin A

 9. Hej
  Jag läser ofta din blogg men väljer att inte kommentera så ofta. Jag läser den därför att jag själv lever som du i en "Annorlunda familj" med 7 barn, tycker att det är kul att följa andra som har valt att få lite fler barn än vad samhället tycker är normalt. Fortsätt skriv för in skull och jag tror att det är många som tycker det samma.

 10. Du är inte svag,bra att du säger ifrån för det är inte ok att nätmobbas bli kränkt & påhoppad =(
  Fortsätt blogga som du gör!

  Kram Kram

 11. Hej! Jag läser ofta din blogg men skriver sällan:)
  Jag tycker inte att du ska sluta bara för att det finns elaka människor som är så små att de måste ge sig på andra för att känna att de duger. Då segrar ju näthatet och det ska det inte få göra. Jag tror att de som är elaka via nätet är de fega i samhället, de som aldrig skulle våga säga något öga mot öga.
  Så snälla fortsätt med din blogg Kramar Maria

 12. Kanske lättare sagt än gjort MEN skit i alla elaka kommentarer! Avundsjuka finns det överallt i samhället, det hemska är att det blir så legalt att vara elak över nätet!! Stå på dig Anna, fortsätt vara precis den du är:-) många kramar från en daglig läsare / Denna

 13. Hej Anna
  Hoppas verkligen att du fortsätter att blogga. det är så roligt att läsa om er alla i er sköna familj.
  Men jag förstår verkligen att det gör ont med konstiga påhopp. Svenska avundsjukan tror jag det är.Krya på er/Kramar/Brittinger

 14. Vissa människor har behov att gnälla på andra! Strunt i dom! Läser din blogg dagligen och tycker det är kul att följa dig i don vardag! Kram

 15. Kära Anna!

  Hoppas verkligen att du inte tar åt dig men det är svårt, jag förstår, endel tänker inte alls för det är lätt att kasta ur sig skit i skrift desto svårare öga mot öga så fruktansvärt fegt.
  Har oxå fått skit på Fejjan bla skit aom personen i frågan inteskulle våga ksataaur sig öga mot öga och skit som inte jag har bddat för. Många varma kramar från mig jag gillar dig och din familj som ni är ha det bäst./Jenny

 16. Hej Anna!
  Läser din blogg o följer er sen ni va med i familjen annorlunda. Tycker du skriver bra o ärligt o de e kul o fortsätta följa er. Ni e så härliga.
  Kommenterar inte alls ofta men läser varje dag.
  Tråkigt att folk ska mobba o vara elaka istället för att glädjas med andra!
  Tråkigt om du slutar blogga men har full förståelse, du ska ju inte må dåligt.
  Krya på er, här är det oxå sjuka barn. Kram

 17. Följer oregelbundet med din blogg..

  Kan förstå om du vill sluta, men snälla ge inte upp bloggandet!!
  Då ger du mobbarna precis vad de vill ha..

  Folk är avundsjuka!!
  Avundsjuka för att ni trots många barn har tid för varann!!

  Stor kram från Finland!!

 18. Ge inte upp snälla Anna! Låt inte mobbarna vinna över dig. Tycker så mycket om att läsa om dig och din familj. Krya nu på er och va rädda om varandra.
  Kram Elisabeth på västkusten

 19. trist .förstår dina tankar, tycker faktiskt du kan lösenordsskydda ,be om presentation av de som vill följa dig.var rädda om er,det är ju viktigast att alla mår bra.

 20. Hej Anna! Jag förstår inte varför de elaka människorna LÄSER din blogg om de inte gillar den? Jag läser din blogg dagligen och tycker det är så spännande och få höra hur ni klarar livet med alla barnen. Du är då allt annat än lat. Hoppas du fortsätter att skriva.

 21. Nätmobbing är inte okej, det är tyvärr dock ett enkelt sätt för många att bakom en dold fasad spy ur sig vilken skit som helst. Men lite högt i tak, ett fritt sätt att tänka och olika åsikter, det är väl ok? Med anledning av er medverkan i DET DÄR PROGRAMMET så är du något av en offentlig person, med tiden i rampljuset kommer det åsikter om dig och ditt liv, det kommer du aldrig ifrån.

  Jag tänker på att du nästan alltid besvarar alla dina kommentarer, i synnerhet dem när folk framför sina åsikter. Tänk om alla kända bloggare skulle besvara alla sina åsiktskommentarer, då skulle de inte ha mycket tid över till annat! Stackars Katrin Z. Släpp det där ibland, du måste inte bemöta allt som skrivs. Visst, det är din blogg och ditt liv, det skriver du ofta men bara för att folk inte tycker som dig så betyder det inte att de inte tycker om dig eller det du skriver.

  Jag blev själv hyfsat avsnäst av dig för ett tag sedan när jag inte tyckte om dina färdiga köttbullar, det var det där med ditt liv och din blogg men för mig är det okej, man behöver inte tycka lika. Tänk om alla kommentarer du fick alltid hette "åh, Anna, du är verkligen bäst", hur kul skulle det vara?

  Självklart är personliga påhopp och annat inte okej, men åsikter om dig och ditt liv kommer folk alltid att ha. Gilla läget eller stäng av kommentarsfältet. Eller ta bort granskningen och låt alla här inne ta del av det "hemska" som skrivs så kan vi supporta. Det är inte lätt att ta ställning i frågan när du antagligen tar bort alla mindre trevliga kommentarer och sedan själv besvarar nästan alla du släpper igenom. Vad finns det då kvar att tillägga?!

  Med risk för att inte tycka som du igen då!

  Glad Påsk på er!

  Hälsningar,
  Maria

 22. Hej! Har aldrig kommenterat förr men följt din blogg via bloglovin ganska länge. Tycker om att läsa om er familj, du skriver på ett sånt fint sätt och din kärlek till familjen lyser igenom. Förstår inte varför någon skulle vilja göra dig så illa! Förstår dig om du vill lägga av, men vi är många läsare som skulle sakna dina inlägg! 🙂 Kanske du kan göra som någon föreslog och ha lösenskyddat med en möjlighet att ta bort om det är någon som gör dig illa… Usch, för sånt här näthat, verkligen otrevligt! Svårt att förstå att det ens finns någon stackars människa som "gillar" (hur man nu kan göra det) att mobba, smutskasta och bara säga en massa dåliga saker om dig. Undrar hur dåligt dessa människor mår egentligen, om de inte har något bättre för sig… Du verkar vara en jättego tjej med en härlig familj! Jag själv är äldst av nio syskon så jag tycker det är jätteskojigt att läsa om andra stora familjer. Får ju ett annat perspektiv också av att det är en förälder som skriver! 🙂
  /Birgitta V K (har ingen egen blogg, och ibland är det såna här tråkiga saker som gör att jag drar mig för att starta en blogg, även om ett par av mina syskon skulle önska det)

 23. Hej Anna!
  Jag hoppas att du orkar fortsätta blogga, för du gör så många glada genom ditt kärleksfulla, vänliga sätt att möta världen.
  Förstår att det gör ont att få sådan skit, men försök att inte låta dem komma under skinnet på dig. Sådana energitjuvar är inte värda det.
  Håller samtidigt med de som skriver att du kanske skulle lösenordsskydda bloggen. Det är jättetrist att det ska behövas, men det viktigaste är att du mår bra.
  Men vi är många som bara önskar dig och familjen gott, det får du inte glömma.
  Stora kramar

 24. Hej anna!jag läser din blogg och tycker det är roligt att veta va min vän gör 🙂 den anna jag lärde kände som ung o umgicks med tog inte emot skit!!! Tänk på hur lpngt du kommit i livet! Du har barn o vänner som ger dig kärlek:)<3önskar vi kan träffas nu när ni flyttat lite närmare 🙂 försök skaka av dig alla som snackar skit dom är bara avundsjuka på er.saknar er<3 krya på er .hopoas ni får en mysig påsk massa massa kramar o kärlek till er /veronica ekman

 25. Hej!
  Jag har läst din blogg länge men inte skrivit någon kommentar någon gång. Jag tycker din blogg är härligt ärlig! Försök skaka av dig de negativa kommentarer du får, för det är nog fler än jag som läser och blir inspirerade av din blogg. Det är så spännande att läsa hur en familj med lite fler barn än vad jag har just nu med mina tre, får livspusslet att gå ihop.
  Kram till dig/ Sara Eriksson

 26. Nej Sluta inte blogga. Jag älskar din blogg. Ignorera dom bara, släpp inte igenom deras frågor och kommentarer så lägger de av tillslut.

 27. Hej.
  Har följt din blogg länge och tycker verkligen om att läsa den!
  Så kul att du delar med dig av din vardag med alla barnen. Ni verkar vara en underbar familj.
  Hoppas du fortsätter att blogga!!!

 28. Gillar din blogg, och vill gärna läsa vidare.
  Men inte om du mår dåligt av det, du går före bloggen!

 29. Hej!
  Jag läser din blogg o vill verkligen inte att du ska sluta blogga. Att folk måste bete sig illa mot andra gör mig vansinnig.Jag gissar ju att det är vuxna människor o dom borde veta bättre.
  Många kramar till dig o din familj.

 30. Hej!
  Kollar in här emellan varven när tid finns;) Jag förstår precis vad du menar, men hoppas verkligen inte att du slutar blogga. Du är en genomgo person med en underbar familj!
  Tänk om såna patetiska personer kunde fokusera på sina egna liv istället..
  Många kramar från en 6bansmamma;)

 31. Hej! Här är en till som läser men som är dålig på att kommentera. Jag förstår att man blir illa berörd av tråkiga kommentarer. Jag förstår inte vad de personerna som skriver dessa kommentarer får ut av det. Kanske det är ren avundsjuka? I allafall hoppas jag att du fortsätter blogga. Grattis till nya boendet och Glad Påsk på Er! Kram från Monica

 32. mata inte nät-trollen! Blogga om DU vill! kanske att du ska ta bort möjligheten att ställa frågor oc även aktivera kommentarsgranskning, då kan du själv välja vilka kommentarer som ska publiceras, o då publicerar du inte kommentarer som du inte tycker om. På så vis matar du inte nät-trollen! Jag tycker det är roligt att läsa om er men kommenterar aldrig… Lycka till med nya huset!

 33. Har läst din blogg ett tag nu och tycker du skriver inspirerande och roligt. Är själv äldst av sju syskon och nu 50+ med tre egna barn och 5barnbarn, tycker det är roligt att läsa hur en familj med många barn ror allt i land i dagens samhälle, med jobb och skola. De dåliga kommentarerna är bara avundsjuka så bry dig inte om dem. Fortsätt skriv som du gjort för vi är många som läser och tycker om det.
  Kram till er alla 0ch en riktigt GLAD PÅSK.

  Lisa från Skåneland.

 34. Hej. Du ska absolut inte sluta att blogga. Det finns lättare saker för att få stopp på dom som klagar och har sej, inte för att det ska behövas men man kan ju stänga av kommentarerna men det skulle ju också vara trist då det ofta hålls en öppen dialog och man känner ju verkligen att DU är där 🙂 bakom skärmen. Nej SKÄRPNING av allra högsta grad och ett trevligt bemötande hör till god ton tycker jag, respekt! Tyvärr har inte många människor det, och dom ska kallas vuxna? hmm. Nej stå på dej, älskar att gå in o följa din dag här. Älskar er <3

 35. Folk som lägger ner tid på nätmobbing är såna som inte har nåt liv. Såna som inte har en familj som dig. Har för mycket tid att sitta och vara bittra. Fortsätt skriv och fast det är svårt borsta av dig allt som är elakt. För vi är många som verkligen gillar dig och familjen! Kram från Jessica

 36. Det är verkligen skrämmande att det verkar ha blivit en trend att sitta och nätmobba bloggare och andra människor. Att okända sitter och stör
  sig på en för dom totalt okänd person det är verkligen sjukt.

Kommentera