Att bry sig och vara en medmänniska & Otur i spel….

Igår var en händelserik dag med mycket känslor. Först fick jag besök av ”Farfar” som kom med fika och en lång varm kram. Underbart att få träffas igen efter ett ganska långt uppehåll. Blir ju så när man har mycket omkring sig och familjer att ta hand om 🙂 Var i alla fall jätte mysigt att du kom! Tack för sällskapet och fikat.
Fortsatte dagen med disk och tvätt, fick packat lite grann men framför allt skrivit en inköpslista.

Hjärtat kom från jobbet och vi stack för att handla. I affären får vi hjälpa en skakande tjej som föll ihop på golvet. Sockerkänning visar det sig (lågt blodsocker) alltså diabetiker. Jag ringde ambulansen och Hjärtat hjälpte henne med druvsocker m.m personalen fixade glas mjölk och en annan dam kom fram för att finnas vid sidan. Men jag förundrades verkligen innan vi kom fram hur folk bara gick förbi. Vart har medmänniskorna tagit vägen? Jag menar om det hade varit du visst sjutton hade du velat ha hjälp? Tänk på det nästa gång du bara går förbi en människa i nöd. Tänk om det hade varit min lilla Mhy, min man eller jag själv. Visst hade jag velat att någon hjälpte då! Tjejen repade sig tack vare Hjärtats insats och ambulans personal kunde släppa henne. Hon tackade oss flera gånger. Jag och Hjärtat tänker fortsätta att vara medmänniskor!! För oss är det en självklarhet att man hjälper en människa i nöd. Vi bryr oss!

Skrapade våra trisslotter i förrgår och vinsten gick till Theodore och Nathalie som vann 60 kronor var. Inte några stora summor men vi vann ju ändå 🙂 Tror dock att vi inte bär med oss så mycket tur när det gäller spel… här har vi nog enorm tur i kärlek istället. Och kanske hade det varit underbart att vinna en massa pengar, vi hade ju såklart gjort mycket för dem. Men samtidigt kan inte den kärlek vi har i vår familj mäta sig med pengar på något sätt alls. Vi har otur i spel och tur i kärlek och så kan det få vara 🙂

Kvällen igår avslutades med gott kvällsfika, det var vi verkligen värda!

Goda mackor, avocado och en kopp varm choklad. Mums!

Idag ska jag köra en hel hemma dag med att packa, veckorna går fort och snart står vi där med en flytt upp i halsen. Nu ska det packas ner allt det som inte används den sista tiden i huset. Rensas ut det som inte ska vara kvar och sorteras upp så att man vet vart respektive låda ska bäras i det nya huset. Barnen räknar ner… bara 13 skoldagar kvar! Och bara 20 dagar kvar till lovet! Nu längtar dom om än ännu mer. Hihi.

Nu får ni alla ha en riktigt bra dag och var rädda om er & varandra! Bry dig om någon är i nöd för nästa gång är det du som behöver den!
Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig!
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er.

LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

7 reaktion på “Att bry sig och vara en medmänniska & Otur i spel….

 1. Oj,vilken tur att ni fanns på plats & kunde hjälpa tjejen förstår att hon var tacksam – Bra gjort!
  Men **Grattis** till vinsterna så skojsigt 🙂
  De där mackorna ser verkligen smarriga ut & så mysigt med farfarbesök ♥…
  /Kram på Er alla!

  • Jag kallar honom Hjärtat precis lika mycket som andra kallar sin man för älskling, gubben, mannen i mitt liv eller vad man nu kallar sin man. Det får låta hur töntigt det vill, i min mening är det inte töntigt utan bara varmt, kärleksfullt och väldigt betydelsefullt. Men vi tolkar ju allt som vi själva vill.

   Kram Kram

 2. Hej! Måste också säga/skriva att jag har svårt för detta med att du kallar din man för hjärtat hela tiden. Tycker det förminskar honom. Det jag menar är att kalla sin man för älskling eller hjärtat gör man när man talar till honom inte om honom. Han är ju så mkt mer än bara föremålet för min kärlek. Pappa, kompis, son, arbetskamrat m.m. Så tolkar jag det. Sen är det väldigt mycket särskrivningar i det du skriver vilket gör det hackigt att läsa. Avslutningsvis vill jag säga att jag tycker det är väldigt bra och modigt av er att följa er känsla och flytta! Stort lycka till med det!! //Charlotte

  • Nu skriver jag precis som jag talar och tänker. Särskrivningar eller inte. Tycker man det är jobbigt är det helt valfritt att läsa. Min man är och vet att han är mer än bara ett föremål för min kärlek och han säger lilla hjärtat till mig, om mig också så då är det lika löjligt eller förminskande mot mig. Så tar jag det inte men som sagt vi tolkar alla olika!
   Att flytta känns som det bästa som händer oss nu och vi känner oss trygga i det.

   Kram Kram

 3. Jag tycker det är underbart att kalla sin älskade make för hjärtat.Det gör jag också.Det är väl härligt att man har små smeknamn på den man lever med.Lycka till med flytten.Kram

 4. Tycker det låter fint jag :)Jag vet hur mycket ni betyder för varandra och Hjärtat är väl inte förminskande, eller töntigt. Finns väl löjligare saker att tjafsa om, men idag hittar folk negativa saker i allt positivt så man blir mörkrädd. Glädjs med er i er lycka att flytta ! Kommer sakna både er och barnen och Kinnarp finns kvar om ni ångrar er. Sitter med klumpen i halsen om allt som sagts som verkligen inte ligger någon sanning i. Lögner och förtal. Jag hoppas att dessa personer kommer till er och står för det som sagts…massa kramar

Kommentera