Att finna sin aktivitet….

Vi har som ni vet flyttat och har nu bott här sedan i oktober. Nu har vi landat någorlunda och det har börjats kika på aktiviteter. Men där kan jag säga att det minsann inte är lätt. Frågar man barnen är det många olika svar som allt från ridning, pysselklubb, fotboll och simning. Många aktiviteter finns i vår lilla by men allt ska ju också logistikmässigt gå att lösa.

Idag har vi testat på bordtennis, två grabbar och tjejerna. Men tyvärr var detta inget för grabbarna alls. Jag har en gång tränat bordtennis och tycker det är super roligt men såklart kan inte allt passa alla. Så nu får vi för de två pojkarna leta annan aktivitet de kan tänka sig.

Mhy har börjat på gymmet med Hjärtat och det trivs dom båda med. Själv har jag tänkt tillsammans med Nathalie börja simma. En del av barnaskaran är för små för aktiviteter då de måste sova när de flesta har sin ”träningstid” men framöver finns det säkert något som passar dem också.

Jag vill inte tvinga på barnen en aktivitet eller göra något dom inte trivs med så för mig är det viktigt att barnen kan tillsammans med oss välja vad de kan tänka sig att göra. Att de kan känna sig nöjda med det de ska göra och trivas såklart.

Hur har ni det med aktiviteter? Om ni har flera barn hur löser ni det logistikmässigt?

Nu ska jag ta en kopp the vid kaminen och njuta av lugnet som lagt sig i huset. Hoppas att ni haft en fin dag och att ni får sova gott sedan.

Kärlek till er alla!
 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

 

4 reaktion på “Att finna sin aktivitet….

 1. Nu är ju mina barn stora men under uppväxten var det hockey och fotboll för sonen och fotboll och ridning för dottern. Till sist var det bara fotboll fast inte så bara ! Träning 3 kvällar i veckan och matcher på helgen i olika åldersgrupper så vi körde Skåne runt alltid!
  De var duktiga och hade talang vilket gjorde att de var med mycket. Har det gått har de varit med och tittat på varandra och vi gjorde det till en familje aktivitet. Så mycket roligt vi har haft runt omkring Med föräldrar och syskon, fikakorgar och grillning mm

 2. Jag kan tänka mig att det är mycket logistik och mycket som skall passas ihop.
  Vi har bara ett barn med aktivitet. Melvin älskar innebandy och så spelar han fotboll (men nu blir det mest innebandy där med då de har inomhusträning). Sen är han sugen på att återuppta friidrotten men jag tycker två aktivteter räcker bra.

  Den lilla får eventuellt börja på Bamsegympa till hösten (han blir snart 3)

  http://www.annakarlsson.se/blogg/

 3. Vi har sex barn och bor på landet så jag förstår problemet!
  För det första tycker jag inte alla måste gå på något om de inte är speciellt intresserade.
  Här har kyrkan massa olika aktiviteter ofta direkt efter skolan. Superpraktiskt då de går dit själva och det är helt gratis.
  Du kan också kolla kommunens hemsida. Här finns aktiviteter för 9-13 åringar två dagar i veckan gratis. Då är det ena dagen utomhus och andra i simhallen. Varje dag är olika sporter.
  Simskola på sommaren har barnen gått på och då går det bussar och plockar upp alla barn i kommunen. Även det är gratis ( bussarna alltså ).

Kommentera