Att följa sitt hjärta…..

Man ställs inför olika val under livets gång och man tar beslut som just då känns rätt. Ibland får man omforma sina beslut för att livet tar en annan vändning eller något hinder på vägen dyker upp. Det viktigaste i alla dessa beslut, hinder på vägen och saker som dyker upp i livet är dock att följa sitt hjärta. Att själv vara nöjd med de val man gör och trivas i det liv man väljer att leva. Jag trivs kanon i mitt val av stor familj, att vara hemma med barnen och att driva detta ”företag” som man kan uppleva att det är med rutiner, blöjor, barn, mat och tvättberg. Ja ni förstår vad jag menar. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet. Och för att bena ut lite funderingar som kom i kommentarer under förra inlägget känner jag att det nu kommer ett par rader om detta. Exempelvis frågan om i fall jag inte vill shoppa dyrt, unna mig spa eller en hel dag i sängen när barnen är på dagis. Precis som du skriver är vi ju olika och gör olika prioriteringar och jag känner faktiskt att jag får in det där du skriver om. Hur?
Jo det ska jag förklara nu. Du skriver spa, vi unnar oss istället en kryssning bara jag och Hjärtat där vi kan bada, äta gott, få tid för varann, sova ostört och bara rå om varandra. Det blir lite av vårt spa. Ibland kan vi unna oss att bara gå ut och äta en kväll på en mysig restaurang. Eller en festkväll med vänner. Vi har barnvakt som är underbar med barnen och har dem allihopa så därför är detta inget hinder. Shoppa dyrt…. då undrar jag varför man måste ha dåligt ställt bara för att man har många barn? Jag kan absolut shoppa dyrt men tyvärr tycker jag inte det är värt det… som ett exempel kläder… som barnen växer ur, sliter sönder eller rent av olyckligt tar sönder eller tvättas ur. Dom är inte roliga att shoppa dyrt. Ja kanske för att dom håller bättre då det klart för att kvaliten är bättre, ja det argumentet köper jag… men jag får fler jackor eller vad det nu handlar om ifall jag tänker smart. Och handlar till lägre pris. Jag är också ganska mycket för recycle så jag tycker det är bättre att återvinna. Köpa på blocket eller tradera. Dessutom får man ju massor för pengarna 🙂 Second hand i fräscha former är också toppen. Dyra prylar? Vad menar du? Telefoner, datorer eller vad? Vi har tekniska prylar som fungerar och det är huvudsaken. Varför ska man ha massa dyra prylar när man kan ha så mycket annat! Så nej jag saknar faktiskt inte att shoppa dyrt! Sova en hel dag när barnen är på dagis? Ånej jag har inte tänkt sätta mina barn på ett överfullt dagis för att jag ska kunna sova eller för den delen för att ta upp platser som någon annan behöver mycket mer än jag. Vi åker på öppna förskolan och får på så sätt träffa andra barn så barnen får den kontakten dom behöver med andra barn. Vi är absolut inte bara hemma i vår familje miljö. Mycket händer i vår familj men allt kan jag inte skriva om här i bloggen, då skulle jag ju få bo vid datorn 😉 Jag har ju faktiskt ett liv!
Precis som du skriver så prioriterar vi ju alla olika. Jag är super nöjd med mitt kanske enkla liv. Jag får och kan unna mig precis så mycket jag känner att jag har behov för. Och sovmorgon eller få ligga länge i sängen det kan jag få när jag har en man som låter mig göra det på helgerna 🙂 Och om man skulle behöva tid för sig själv utan man och barn har jag bra tillfällen till det också, både med hjälp av barnvakt men också av min man. Då åker jag gärna ner till Hjo där jag kan promenera längs stranden, suga in dofterna av sjön och känna den bitande kylan som varit över vintern. Men också känna lugn, harmoni och glädje. Så som sagt jag har valt mitt liv genom att följa mitt hjärta. Och jag är riktigt nöjd.

Armband med nitar FÖLJ DITT HJÄRTA
Armbandet hittar ni HÄR!
 


Både igår och idag har vi varit och fixat ärenden hit och dit. En del viktiga saker har fixats och nu äntligen är vi en bit på väg med allt. Det kommer att bli mycket förändringar framöver mer kan jag inte avslöja just nu. Men jag lovar att när tiden är inne så kommer ni att få veta. Och nej jag är fortfarande bara tjock. Ingen bebis på g. Här händer det så mycket annat nu!
Några av barnen var med idag och till dersas glädje stannade vi på en skräpmatskedja. Det händer inte allt för ofta men idag unnade vi oss detta. Barnen var super glada och tyckte det var riktigt sska smaskigt 🙂 Så roligt att göra barnen så nöjda för en så liten sak 😀
Min dator har gett upp också 🙁 lite trist men ska lämna in den på garantin så hoppas jag snart få tillbaka den hel och i funktion.
Imorgon ska vi när skolan slutar åka till Hjo. Hjärtat är på möte hela dagen i Motala men när vi återses till kvällen ska vi nog bara ta oss ett fredagsmys, kanske ett glas vin och en film kan få avsluta kvällen? Ja vi får väl se. Vi börjar med att sova gott i natt och tar frukostbestyren så får vi se hur dagen utvecklas.
Dagen idag har varit en riktigt toppen dag. Massor med glädje, puzzelbitar som fallit på plats och lycka. Jag hoppas att ni alla där ute också haft en toppen dag. Var rädda om er & varandra.
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er.

LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

7 reaktion på “Att följa sitt hjärta…..

 1. Jag tycker att det låter som väldigt sunda tankar!
  Karin i Jönköping (som råkade halka in här när jag googlade efter familjen annorlunda)

 2. Två bra inlägg! Det är kul att få följa och få en inblick i din vardag som "super-mamma" 😉

  Det hade varit kul att få följa er familj i Familjen Annorlunda … Det känns nästan som om man lär känna familjerna som är med, och då är det alltid kul att få veta "vad som hände sen".

  Kram/ Sandra (en annorlunda mamma, men på ett annat sätt)

 3. Vill också applådera till ditt inlägg Anna.
  Jag tycker du svarat så bra, vi värderar livet olika.
  Jag kan också göra "precis vad jag vill", men jag tycker om att vara hemma och ha det skönt och lungt.

 4. Vad bra Anna att du tänker på miljön. Det är bara en sak du och många andra Miljömedvetna FA mammor har missat. Överbefolkningen är planetens största miljöproblem. Det är inget påstående från min sida det är fakta. Och då blir det lite motsägelsefullt när "ni" handlar ekologiska barnkläder och återvinner.. Visst är det fantastiskt bra att ni gör det fast det finns annat man kan göra också.

 5. Ett väldigt bra inlägg tycker jag! Fler skulle våga följa sina hjärtan istället för att gå den väg man "borde" eftersom "alla" andra gör det.

Kommentera