Att ge omtanke till någon…..

I helgen har det varit alla hjärtans dag och för mig är det alla dagar om året, ja alltså man kanske inte överdriver varje dag så, men att visa omtanke och kärlek varje dag är för mig väldigt naturligt. Jag bryr mig om alla och har en förmåga att tänka på alla andra innan mig själv. Sån är jag liksom.
Alla hjärtans dag umgicks vi med barnen och en vän. Vi åt barnens favorit mat tacos 😛 och hade en riktigt lugn och skön kväll. Men vi gjorde också en människa mycket glad. När vi hade sprungit igenom affären lämnade vi pengar till tiggaren. Han som dag ut och dag in står utanför affären med sin mugg, ler åt alla och hälsar. Jag har flera gånger velat ge honom pengar men antingen har jag inte haft lösa pengar eller så har han faktiskt gått därifrån när jag kommit ut ur affären. Men i lördags stod han där och vi lämnade pengar till honom. Inte bara för att det var alla hjärtans dag utan för att ge en omtanke till honom. Säga vad man vill om tiggare och vad de gör med sina pengar. De är plikttrogna och står dag ut och dag in, i vilket väder det än är och frågan är hur mycket de äter på en hel dag? Jag vet inte vart pengarna går men jag vill tro gott om alla människor och förutsätter att han faktiskt behöver pengarna mer än jag. Jag har det ju ändå gott. Jag behöver inte stå på gatan och tigga, vi har arbete. Vi bor bra, vi har mat och bil. Vad tiggarna har vet jag i och för sig inte men jag antar i alla fall att om de hade haft ett bra hus, bra bil och arbete hade de inte stått där och tiggt. Eller?!
Det kändes väldigt bra i alla fall att ge en omtanke till honom. Han sken upp och hans tomma mugg ekade inte länge tomt.

Kärlek till er alla!
Image and video hosting by TinyPic

12 reaktion på “Att ge omtanke till någon…..

 1. Hej Anna 🙂
  Vilken fin blogg du har och ni är ju sån fin och härlig familj och såna härliga barn ni har . <3
  Hoppas ni får en riktig trevlig och härlig vecka .
  Jag vet inte om ni har sportlov nu , vi har det denna vecka så barnen är hemma och tycker det är så skönt att vara ledig från skolan nu. 😄😄
  Sköt om er .
  Bamse kram / Mia med 7 barn <3

 2. Vi har även svenskar (100 %) som bor på gatan. De tiger inte utan de sover i trappuppgångar och letar efter mat. Ingen bryr sig om dem.
  Vi måste hjälpa dem också tycker jag.

 3. Väl talat Anna, de skulle inte vara här och tigga om de hade haft ett alternativ. Fy vad hemskt det måste vara, bitande vinter i ett främmande land :-(. Jag ger också pengar till tiggare, när jag kan

 4. Hej:) trevlig blogg tycker jag:) mycket kärlek och omtanke:) men kan tyvärr inte sympatisera med dig ang tiggare, vi uppmanas att inte ge dessa människor pengar för det ger bara mer och mer tiggeri! Vi borde ta hand om våra egna först och främst:) men visst ler dom och är oftast vänliga, men det gör man väl om man tigger, anser jag!! / Kat

 5. Mitt förslag är att man tar sig tid att börja prata med någon av dessa människor som lugnt och stilla sitta,står utan för någon butik. Sedan flera veckor tillbaka har jag lärt känna en bulgariska kvinnan som 6 dagar i veckan sitter utan för våran ICA butik.

  Hon är i min ålder och mamma till flera barn och gift med en man som är sjuk. Hela hennes familj är kvar i hemlandet utom hennes son som sitter utan för Netto varje dag. Som ensamstående mamma och sjukpensionär, så har jag ju själv inte någon större inkomst, men jag får det iallafall att gå runt.

  Kanske är det just min egna situation som gör att jag så lätt kan känna sympati med dessa utsatta människor? Nu hade jag ju turen att födas i ett land som Sverige, men hade jag varit född någon annanstans hade det kanske lika gärna kunnat vara jag som satt och tiggde pengar för att överleva?
  Ekonomiskt har jag inte några större möjligheter att vara behjälplig, mer än småslantar ibland. Jag har även givit henne en del varma kläder.Ingen kan göra allt med alla kan göra något=)

  Hälsningar Eva – Lena

Kommentera