Att leva på ruinens brant….

Precis som rubriken låter kommer detta inlägg att handla om att leva på ruinens brant, att inte ha ekonomi för att klara sig en månad. Eller månad efter månad.
Jag har vänner i min närhet som inte får ihop sina månader. Som varje månad tvingas låna av vänner, familj eller bekanta. Vänner som inte mer än kan betala sina räkningar men inte har något kvar att äta för. Jag har själv levt i den situationen så jag vet precis hur det är. Hur jobbigt det är och hur frustrerande det är när hjälpen inte finns. När stressen över att inte få ihop allt blir riktigt tung.
Det finns många sådana här fall inte bara i vårt land såklart. Och det finns många som behöver hjälp inte bara ekonomiskt. Man kan inte som ensam hjälpa alla men man kan göra lite. Och om alla gör lite har vi kommit en bra bit på vägen.
I Hjo och på många andra ställen runtom i landet finns det eldsjälar som startat hjälporganisationer. Dit man kan vända sig om man sitter på ruinens brant. Dit kan också vi som kan och och vill hjälpa vända oss med att skänka pengar, mat eller andra saker. Jag har skänkt till vår hjälporganisation och det gör att jag ändå gjort något litet. Jag har hjälpt någon familj och jag kan faktiskt känna mig riktigt god. En god gärning gör min själ varm.
Nu finns det många sätt att hjälpa på. Kan du så hjälp människor i nöd. Oavsett om det är här i vårt land eller i ett annat land.
Tillsammans kan vi rädda många, men ensam klarar vi bara någon. Ge din hjälpande hand om du kan.

Var rädda om er! 
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

5 reaktion på “Att leva på ruinens brant….

  1. Måste vara fruktansvärt att leva så =(
    Vad är det för hjälporganisationer du skriver om?Förutom de vanliga röda korset osv som finns

Kommentera