Att vara ärlig….även mot sig själv…..

Det har kanske inte undgått alla men min fasad kan ha lurat många, även mig själv. Detta kommer troligen bli mitt mest nakna inlägg. Att erkänna för både mig själv, er och allmänheten.
Det har varit en tuff vår. Hjärtat ville inte längre kämpa gemensamt, han orkade inte och ville skiljas. Vi gick igenom en av våra tuffaste tider på länge. Jag ville inte se, jag ville inte lyssna. Jag vägrade att inse och släppa. Jag tog på mig en fasad både för nära, kära och sociala medier. Utåt skulle ingen få veta hur trasigt det var, vad som egentligen hände bakom stängda dörrar. Jag ville inte visa, jag ville inte att det skulle synas. Det må vara fel, men jag har alltid haft lätt för att klä på mig en fasad. Jag kan bara backa tillbaka till när jag var liten och blev utsatt i min familj. Jag vägrade att visa jag vägrade att erkänna. En fasad byggdes upp. Så även nu. Jag ville inte, jag grät i tystnad, bakom stängda dörrar och livet utåt såg ut som vanligt. En del av er kan ha synat min fasad och det måste jag verkligen ge er beröm för. Det finns de närstående som aldrig ens varit i närheten av att göra det.
Våren var tuff, jag grät i min ensamhet, klandra mig själv, försökte ge upp och försökte kämpa ensam. Jag ville verkligen inte ge upp och med min styrka kanske jag kunde blossa upp de känslor som Hjärtat saknade. Kanske skulle jag kunna bära honom några kilometer.
Vi bestämde dock vid flytten att det skulle bli en paus, eller ja jag ville inte men lyssnade på Hjärtats önskan om att få känna själv och få andrum för sitt eget mående. Jag och barnen flyttade. Hjärtat var först kvar men hittade snart ett hus att hyra. Jag gav honom tid och försökte med sommarutflykter att få honom att se styrkan i att vara en familj. Han fick vara för sig själv, träffa barnen så ofta han orkade men det blev ett ensamstående liv med lite snickarhjälp för att få sängarna till barnen. Till slut kom kryssningen där jag skulle föreläsa. Vi beslöt oss äntligen för att åka gemensamt. Få tid för oss och se om glöden fanns där. Se om vi kunde bygga vidare. Vi hade en fantastiskt fin kryssning och föreläsningen gick som ni vet bra. Men också närheten till varandra gjorde att vi kunde ta första steget in i en ny fas. Ganska snabbt inpå var det tänkt att Hjärtat skulle åka till Wien, först var tanken att han skulle åka själv då jag kände att en lång resa med en uppehålld fasad inte skulle fungera. Men Hjärtat ville att vi skulle åka tillsammans att vi skulle få ytterligare bevis på att vi gick rätt väg. Sagt och gjort vi bilade ner gemensamt och fick många mil att prata om livet och allt dess innehåll. Vi fick tid för både varann, sömn och samtal utan barns små öron. En riktigt behövlig resa för att vårt förhållande skulle hamna på rätt spår. För att min styrka skulle ge betalning. Nya beslut fattades och framtiden var vår. Jag kunde för första gången slappna av med en skön känsla i hjärtat, även om oron fortfarande finns kvar. Men nu var det ett gemensamt beslut att kämpa tillsammans. Nu var det en framtid där motgångar ska tacklas ihop och där vi inte ska glömma av den kärlek som faktiskt pyr där inne. Livet har sina upp och ned gångar, saker man dyker på kan få förödande krafter. Motgångar kan slå undan benen rejält och man kan bli liggandes länge. Men att någonstans finna en styrka att åter resa sig upp gör det lite enklare att stå upp igen. Jag ville inte inse, jag ville inte se. Min styrka låg i att jag inte gav upp. Min styrka kunde bära oss båda för ett tag. Jag tror att just det är vad ett äktenskap handlar om.
Detta är den nakna sanningen och jag har ärligt skrivit hur det var och är. Jag tycker detta är jobbigt och att blotta mitt innersta såhär känns både oroande och naket. Därför ber jag er att inte hoppa på mig. Detta jag precis har berättat gör ont och även om styrkan är åter funnen känner jag mig svag och sårad. Mer finns inte att säga nu. Jag har lärt mig att det kostar att hålla uppe en fasad, men det priset får jag betala.
Sänder er alla stryka, mod och kraft att göra det ni vill i ert liv. Styrka, energi och vilja att rida ut de stormar ni hamnar i. Kärlek och värme att vara ödmjuka och hålla nere er fasad. Ärligheten varar längst och framför allt mår man bäst i sitt hjärta av ärlighetens känsla.

Kärlek Till Er Alla!
Image and video hosting by TinyPic

41 reaktion på “Att vara ärlig….även mot sig själv…..

 1. Vad starkt av dig att skriva om det! Livet är inte lätt ibland. Här gick det inte så långt att vi separerade men det var inte långt ifrån… Sakta men säkert lyckades vi vända på det. Men det var stundtals väldigt tufft…

  Jag tror det är som du säger, att det handlar om att kämpa även i den tuffaste motgången. Och som den obotliga optimist jag är så tror jag alltid att det finns en mening med allt som händer, att det till slut leder till nåt ännu bättre.

  Ta hand om dig! Kram

 2. Vilka ärliga ord! Hoppas att ni kan hitta tillbaka till varandra och bli starkare än någonsin tillsammans. Varmt lycka till och tack din ärlighet om att allt inte är perfekt rosa lull lull!

 3. Jag blir glad när jag läser att du inte gav upp och att ni ger äktenskapet en ny chans<3! Allt för många ger upp alldeles för lätt. Stort lycka till i fortsättningen! Kram Elle m 3

 4. Jag blir mycket berörd av ditt inlägg mina ögon tåras och jag beundrar din styrka,kraft och kärlek<3
  Önskar dig och din fina familj all lycka i framtiden!

 5. Starkt & modigt av dig att berätta. Jag blev väldigt berörd av ditt inlägg & känner igen mig i mycket av det du skriver!
  Hoppas ni hittar tillbaka till varandra & vill/orkar kämpa tillsammans.
  Många kramar // Helena

 6. Tack för din uppriktighet, inte enkelt att lämna ut sitt innersta så. Har tänkt mycket på er sista halvåret, hoppas ni får den nystart ni vill och att allt blir bra. Kram Elisabeth på Västkusten

 7. Hoppas att du lyssnar på dina egna kloka ord! Jag hoppas verkligen att allt reder ut sig och att ni går vidare som ett par! Beundrar dig för att du har modet att skriva om det! Många varma kramar från en bloggläsare <3

 8. Så glad jag blir för att ni fortsätter tillsammans:) Styrkan i ett bra äktenskap ligger ofta i att man är svag och vacklar vid olika tillfällen och den ena kan då bära det framåt med sin kärlek medans den andra hämtar andan. Kramar till dig <3

 9. Tack för att du ville berätta om era svårigheter, livet är inte alltid lätt, men kämpar man tillsammans och hjälps åt brukar det mesta ordna sig. Kram till hela familjen och lycka till framöver.
  Lisa från Skåne.

 10. Den ytan har jag sett och ogillat, den riktiga Annas blogg läser jag väldigt gärna. Trots att du lämnar ut dig så behåller du integriteten, bra och modigt Anna❤️

  • Håller med dig fast samtidigt är det lite lustigt/olustigt att när man skriver om "negativa" saker/upplevelser eller sjukdom så kommer kommentarerna annars är det tyst=(Nä,fram med kommentarerna!!!!

   Vill även jag (som kommenterar andra inlägg) säga att detta var otroligt starkt och jag önskar er givetvis all lycka,kärlek och allt gott=)

   KRAM!!!!

 11. Starkt inlägg har bara ett par frågor hur har barnen tagit detta?Läser de läskunniga din blogg?

  Önskar dig och din familj lycka till i framtiden!
  mvh Olg@

 12. Vill absolut inte såra dig. Men om jag inte minns fel så har du skrivit på en kommentar tillbaka i tiden. Skrivit att ni har flyttat i från varandra o sen tillbaka. Det har ni även gjort tidigare. Stämmer inte de?

  • Du sårar mig inte även om det gör ont att tänka tillbaka. Det stämmer. Vi har gått igenom mycket svårigheter och har tagit flera pauser. Vi har kämpat och sprungit så fort att vi inte kommit ikapp oss själva, vilket har lett till att separationer har varit ett faktum. Detta är inget jag just nu vill skriva om här. Jag vill blicka framåt och lägga all kraft och fokus på framtiden vilket jag är övertygad om att ni förstår. Alla får vi prövningar och går igenom olika svåra saker och mer eller mindre. Vi har haft något där eller funnit något där som gett oss kraften tillbaka. Men det har inneburit att vi fått bära varandra på vägen och kämpa.
   Kram Kram

  • Ibland behöver man en paus för att få känna att man väljer varandra igen. Jag och mitt hjärta valde att gå så långt att vi skiljde oss. Ett år var vi ifrån varandra men är idag kärare och lyckligare tillsammans än någonsin. Idag väljer vi varandra varje dag, men vi behövde en paus där och då för att kunna komma tillbaka till varandra starkare än någonsin.
   Lycka till och all kärlek till er.

  • Era barn föddes 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2012, 2013. Det är inte som att ni ser att barn det räddar vårat äktenskap.

  • Våra barn ses absolut inte som räddningen av vårt äktenskap. Men självklart är dem för oss ett tecken på enorm kärlek. Det finns en plan för vårt liv och våra barn likväl våra motgångar är en del av den planen. Att separera eller vinna över motgångar har inget med våra barn att göra på mer sätt än att det finns kärlek till och för dem. En styrka för att laga de som är trasigt!
   Sen att det kan tolkas så utifrån är jag väl medveten om.
   Kram Kram

  • Anonym som skilde sig. Du har så rätt att välja varandra varje dag ger en enorm styrka och kraft. Att ta för givet eller låta vardagen och slentrianiteten ta över kan vara en fälla. Väljer man varann varje dag pånyttföds kärleken och man håller kärleken levande.
   Kram Kram

  • Era barn hur tar de det "ihop-från-ihop-från-ihop". Frågar o pratar man så kan de var glada. Men inombords sig kan de må dåligt. Fast det döljer de.

  • Väldigt många gånger. Jag har inte räknat men det är ett antal. Omständigheter och vacklande och yttre påverkan har gjort att det varit tvunget att pausa. Vi har gått igenom saker som jag inte önskar någon kan jag säga utan att behöva blotta hela mig själv.
   Kram Kram

 13. Så fint av dig att skriva öppet och ärligt. Jag tycker att du ska ha en stor eloge för att du vågade släppa din fasad en aning. Hoppas att allt blir på det bästa sättet i slutändan. Jag vet att ni inte har haft det lätt och jag har förstått det (sett din fasad). Styrka till er. /Wiilow

Kommentera