Att vara gravid mer än 12 gånger….och föda barn.

Har fått önskan om ämnet graviditet så jag tänkte ge mig på det. Jag vet ju inte riktigt exakt vad det är man vill läsa men ska försöka återberätta hur det varit för mig. Att vara gravid mer än 12 gånger är ju inte helt vanligt, dessutom har jag haft samma barnmorska till 9 av dem 🙂

Har jag lätt för att bli gravid? Ja det må jag ju säga då barnen är födda tätt och jag däremellan också fått två missfall. Varav ett så jobbigt att jag fick åka ambulans in till sjukhuset.

Men jag mår bra när jag är gravid och har faktiskt njutit stora delar. Endast denna och min andra graviditet gav mig foglossning. Samtidigt som det är super jobbigt och gör jätte ont är det ju ändå något man vet att man kan få lida av. Halsbränna har jag fått stå ut med i slutet av alla graviditeter och faktiskt känner jag att det är hemskare. Jag är alltid sådan att jag inte tar medicin eller preparat när jag har ont eller halsbränna utan försöker finna andra lösningar. Mot just halsbränna rekommenderar jag mjölk eller mjölkchoklad (ja schweizernöt fungerar också hihi)

Att vara gravid och föda 11 barn undrar ju många om det tar på kroppen. Och såklart att jag är trött, tycker sista månaden är pest och att tålamod tryter. Men faktiskt har jag inga bestående men eller vad jag ska kalla det. Jag läcker inte urin, jag kan hålla mig, hoppa på studsmattan eller hosta utan problem. Jag har när förlossningen är över inte haft kvar foglossning heller och hoppas även denna gång slippa den efteråt. Halsbrännan är också som bortblåst när förlossningen är över. Jag har inte gjort kejsarsnitt någon gång. Alla förlossningar har varit vaginala och gått bra. Inga stygn mer än första barnet. Inga komplikationer någon gång. Jag är oerhört tacksam och glad för det. Känner mig lyckligt lottad. Detta är minsann ingen självklarhet.

Matheus nyfödd.

Bedövning då? Jag har självklart haft bedövning och använt mig av ryggbedövning de gånger. Men jag har mestadels fött utan. Utav alla 11 har jag haft bedövning 5 gånger. Någon förlossning har jag sjungit och dansat mig igenom, en har gått så fort som på 20 minuter och en annan har varit lugn och metodisk.

Oro då? Såklart att jag haft oro över både hur bebis mår i magen och hur förlossningen ska gå. Det tror jag på sätt och vis hör till men jag tror också att det lätt blir så. Inget är ju bestämt innan hur det ska gå. En förlossning är inte den andra lik. Inte graviditeterna heller. Ingenting är lika. Bebisarna är olika och hur jag som gravid mår är också olika.

En av mina förlossningar träffade jag en barnmorska som sa ”Du är som gjord för att föda barn” och ja jag är nog beredd att hålla med henne. Jag är oerhört tacksam för att min kropp fungerat så bra. Inför denna förlossning som nu är den sista känns det såklart nervöst men samtidigt vet jag ju precis vad jag ska gå igenom och vilka faser som passerar. Jag talar positivt till mig själv och peppar mig med att det kommer att gå bra, även om jag såklart lite är orolig. Ingenting är självklart. Men det känns skönt att det nu är sista gången och att dessa kapitel går att avsluta i mitt liv.

Jag gravid i vecka 37
Var rädda om er och varandra. Ta hand om er.
Kärlek till er alla.
 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

2 reaktion på “Att vara gravid mer än 12 gånger….och föda barn.

  1. Fantastiskt Underbart vilken magi största lyckan ❤️ …
    Naw…Liten Matheus så sööööt & Du med 12-an i magen,så vacker ❤️ …

    /Puss & Kram med all lycka,värme & kärlek!

Kommentera