Babyshower, Jul och uppdatering……

Hallå på er alla läsare, jag förstår om det blir svårt att hänga med och få något sammanhang i det som skrivs eftersom uppdateringarna är sporadiska. Jag ska uppdatera er lite med både vad som hänt, händer och lite av mina tankar. Sen får jag nog också skriva att just nu är jag extremt mycket på lågfart då både kroppen värker och tröttheten blivit stor. En månad kvar så ska vår lilla W komma till världen. Det är sista månaden som gravid nu. Det är den värsta av alla månader inte för att det är jul eller just denna månad på året, utan för att kroppen gör ont, förbereder sig och tröttheten blir stor. Magen är stor och att röra sig som man brukar är inte att tänka på. Jag älskar att vara gravid men inte sista månaden. Den är hemsk. Nu längtar jag bara efter att förlossningen är över, även om jag inte alls ser fram emot den då min oro ändå är ganska stor. Jag vet att jag fixar det men jag tar inte för givet att allt bara går som en dans för att man fått barn innan. Jag kan ju inte förutsätta att allt går bra liksom. Så självklart finns en viss oro. Nu talar jag dock till mig själv i positiv anda att allt kommer gå bra, men ibland tar oron överhand. Så tror jag det är för en hel del gravida.

Men vad har hänt hos oss en tid nu då. Vi har haft en tuff höst med många möten och allt har kretsat kring barnen. Pedagoger, rektorer och andra inblandade har det blivit. Jag vill inte skriva så mycket just nu med respekt för våra barn. Jag vill heller inte skriva så mycket just för stunden då detta såklart är mycket att hantera även för mig, både känslomässigt och som förälder. Det handlar om två av våra barn och det har med svårigheter och trivsel att göra. Nu börjar det räta upp sig något men kommer att ta lite mer tid. Jag beundrar dock pedagogerna som gör ett enormt arbete med allas våra barn på skoltid. Så mycket tid som de tillbringar med dem är det till stor vikt att de är engagerade, hjälpsamma och lyhörda. Vi har haft turen att stöta på dessa pedagoger och det är jag så glad för.

Jag kommer att skriva mer om detta när jag känner att det landat lite, så ha tålamod kära läsare.

Vi har också blivit stödfamilj till två barn, det har kommit en del frågor både i kommentar och mail. Vi blev tillfrågade och tackade ja. Vi har dem hos oss två gånger i månaden och det fungerar super bra. Så roligt och givande att kunna hjälpa en familj som verkligen behöver stödet. Vi trivs alla tillsammans och eftersom huset är stort finns det enormt mycket plats och kärlek för även dessa. Med respekt för familjen och de barnen men också vår tystnadsplikt kan jag såklart inte gå in så mycket mer på detta. Vi har alltid sagt att vi vill hjälpa på detta viset så när vi blev tillfrågade var det inget tvivel på vad vi skulle svara.

Babyshower för lilla W har vi också haft. En helt fantastisk lördag med huset fullt av både vuxna och barn. Ca 30 vuxna och över 40 barn räknade vi nog ut att det var. En helt underbar kväll i vårt hus. Vi älskar när huset är fullt och både värme och gemenskap flödar. Vi fick oerhört fina presenter till lilla W som vi stort och hjärtligt tackar er alla för. Mest av allt tackar vi för att ni ville dela denna dagen med oss, att ni ville närvara och glädja oss med just er närvaro. Jag ger er ett enormt stort varmt tack allihop härigenom.

Nu lackar det mot jul och snart dundrar nästan alla barn in genom dörren efter att ha gått sista dagen idag. De är trötta och lyckliga nu, de behöver ett jullov. Och äntligen är det här. Vi ska ta det lugnt, sovmorgon och njuta så mycket vi kan. Fira jul bara vi och ge varandra tid. Inga måsten, inga krav. Så skönt.

I mellandagarna ska vi umgås med vänner, huset ska bli fullt och barnen ska få leka, skratta och ha kul. Tillsammans med annorlunda familjer 😉 haha…. Ja för det blir en storfamiljssammankomst en av dagarna 🙂 Men också andra umgängen i dagarna. Dessutom ska jag för en gång skull göra avjutning på magen för första gången 😛 Så ser vår jul ut. Och det kommer att bli så mysigt.

Jag har nu funnit en skön ställning med laptopen som gör att det inte är lika jobbigt att skriva mina inlägg, vilket gör att jag kommer att uppdatera er mer. Nu får ni dock ha förståelse att julen blir tid för familj och gemenskap, men självklart ska jag försöka att skriva lite då även julen innebär en hel del tankar för mig. Jag har fått tillbaka lite skrivarglöd så räkna med att det kommer uppdateras lite mer.

Nu önskar jag er en helt fantastisk julhelg oavsett om ni umgås, jobbar eller är helt ensamma. Firar ni inte jul önskar jag er en härlig helg. Ta hand om varandra och låt vänlighet flöda. Ge varandra värme och kärlek. Och på återseende hoppas jag.

Var rädda om er och varandra. Ta hand om er.

Kärlek till er alla.
 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

3 reaktion på “Babyshower, Jul och uppdatering……

  1. Skönt att det börjar ordna sig ….
    Babyshowern för lille W var faaaantastiskt ❤️ & sååå mycket gott!

    Ha det riktigt riktigt mysigt nu & vi ses snart *längtar!
    /Gooooooo Julkraaaaam på Er alla L❤️VE YOU ALL!

Kommentera