En vanlig dag….

Hos oss börjar en vanlig dag vid sju. Barnen väcks och påklädning börjar. Frukost, tandborstning och annat fixas. Klockan åtta är det fyra barn klara att skicka till skolan. De andra kan vara klara men är dom inte det fixar jag ordning dom. Åtta till nio blir det lite morgonmys vid bollibompa eller pysslande med ritblock och annat. Mellan nio och tio är det lek. Ibland ute och ibland inne med legobygge och bus. Som exempelvis kurragömma eller annat. Tio till halv elva är det mellanmål och jag måste förbereda köket för lunch. Springer en sväng till tvättstugan och får någon minut vid datorn. Lunchen är sedan klar att servera mellan 12 och 13. Strax där efter runt 13.30 kommer första skolbarnen hem. Här är det då speltid fram till klockan halv tre. då fixar vi mellanmål tillsammans för att äta det till tretiden då de andra skolbarnen kommer hem. Vid mellanmålet samtalar vi om hur dagen har varit och är samlade allihopa utom pappan som jobbar. Härefter mellan ca 16 och 17 gör vi läxor. Vi städar sedan upp på rummen för att leksakerna inte ska ligga på golv nattetid ifall om att det är någon natt´tassare, som då ska slippa trampa sönder något eller skada sig. Eller ännu viktigare börjar det brinna ska vi alla kunna springa ut utan att trampa på något och bli fast kvar i  huset.
Sedan förbereder jag mat. Kvällsmiddag intags runt 18. Häremellan varven har jag också sprungit ner till tvätten, plockat lite och fixat disk. Vi äter sedan tillsammans allihopa då vår kvällsmiddag är. Oftast har pappan hunnit hem, men ibland blir han sen så då fixar jag kvällen själv.  Efter middagen är det nämligen pyjamas, tandborstning, godnattsång och sova som gäller. Barnen sover helt mellan 20 och 21. Därefter får vi vår egen vuxna tid. Givetvis kan dessa rutiner ruckas på ibland. Givetvis kan det spåra ur och skjutas några minuter hit eller dit. Allt beror ju på vad vi hittar på. Idag exempelvis har vi ätit ett mellanmål på kortare tid och hann då också med att baka. Så chokladbollar och en äppelpaj har vi gjort idag. Pajen unnade vi oss till efterrätt efter kvällsmiddagen som bestod av fläsk, brunaböner och potatis. Mums.

Äppelpaj med glass unnade vi oss idag. Mycket gott.
Chokladbollar bakade
Som sagt jag vill poängtera att alla dagar ser inte riktigt likadana ut. Tiderna är inte alla dagar så spikade som jag skrivit i detta inlägg men det tror jag att ni alla förstår 🙂 Däremot försöker vi att alltid ha samma rutiner. Det underlättar så mycket för alla i familjen.
Nu sover barnen gott och jag använde en del av vår vuxna tid till blogginlägget. Nu är det en dusch och soffhäng som gäller en stund innan det är dags att sova.
Hoppas att er dag har varit toppen. Var rädda om er och varandra.
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er.
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

10 reaktion på “En vanlig dag….

  1. Men du, längtar du aldrig efter ett "vanligt" liv?! Alltså, jag menar ett där du kan ta dina barn i vars en hand och åka in till stan och gå i affärer? Resa bort? Shoppa dyrt och vackert? Unna dig en heldag på SPA? Stanna i sängen en hel dag och bara vara medan barnen är på dagis/i skolan? Jag vet, vi har alla olika intressen och prioriteringar men med en så stor familj så går ju allt på rutin precis som du skriver. Det är ju inte direkt så att du och alla andra kan shoppa loss på dyra kläder och prylar och allt det där. Jag vet, vi är alla olika, jag skulle inte fixa en dag med så mycket du har…

  2. Jag tycker att det är positivt att du har barnen hemma istället för att skicka iväg dom på femtontimmars. Om det är ett välfungerande hem så har barnen det alltid bättre hemma. Skicka iväg dom till dagis, belasta de redan fulla barngrupperna, för att själv ligga hemma känns helt fel. Både mot sina egna barn och mot det barnen som verkligen måste ha barnomsorg. Har man skaffat barn vill man väl också vara med dom? Visst förstår jag vad du menar Louise när du frågade om hon inte bara vill åka iväg och vara själv lite men då tycker jag att man får ta hjälp av nära och kära, om man har möjlighet till det.

    • Nej, du förstår inte alls vad jag menar. Självklart kan inte Anna med alla de barnen åka iväg bara sådär eller stanna hemma en hel dag för att hon känner för det. Jag menade att vi vanliga människor som nöjer oss med en eller ett par barn kan det och då på ett helt annat sätt. Möjligheterna är väl lite begränsade med nio barn kanske. Att hålla barnen hemma för att inte överbelasta redan fulla barngrupper är knappast en bra lösning, barnen behöver komma utanför husets väggar och träffa andra, syskonen kan inte utgöra andra individer på samma sätt.

  3. Åh, va jobbigt det där lät, blir utmattad bara av att läsa! Haha 😀 Och all disk och tvätt.. Det måste vara lite som att driva ett bed & breakfast. Fast jobbigare 🙂

  4. Va roligt att få läsa hur en ungefärlig dag hos.er ser ut. Mina dagar ser väldigt lika ut. Dock har jag "barA" två barn men man spenderar ändå mkt tid m tvätt å framförallt i köket. jag har också valt ett liv som hemmafru, och jag älskar det. våra barn är inte i skolåldern än och går inte på dagis. det innebär en enorm frihet känner jag, vi gör precis som vivill om dagarna. nu brukar vi vara på kyrkansbarntimmar 3ggr vecka så till den som skrev kommentaren om att det är en dålig lösning att hålla barnen hemma bör tänka till en gång till. Är dagis verkligen det enda alternativet för barnens stimulans? Ha de gött anna!

  5. Att vara hemma för sina barn, det är väl ändå bäst för dem. Tycker inte att man ska ha rätt till förskola när man får syskon, tänk så roligt man har med sina barn och få rå om dem hela dagarna istället. NEJ, FÖRSKOLAN är inte det enda alternativet.

Kommentera