Förlossningsberättelse

Kom på att allt mitt bloggstrul gjorde också att inget inlägg kom upp med förlossningsberättelse. Så även om det inte finns så mycket att skriva, alltså det tog inte många timmar alls, så ska jag berätta ändå 🙂

På nyår fick hela familjen magsjuka och så även jag höggravid. Detta var inte roligt, jag trodde faktiskt att jag skulle få barn på grund av det. Men inget värre än lite små förvärkar eller sammandragningar kom. Vi blev friska och januari fortlöpte. Natten till den 28 januari klockan 03.38 vaknar jag av att det gör ont. Så ont att jag inte kan sova. Jag går upp och tar en varm dusch. Använder mig av en metod som jag nu inte kommer på vad den heter eller kom ifrån. Fick tips på Facebook. Det går i alla fall ut på att man lugnt och stilla följer med värken inifrån. Liksom bara tyst och stilla andas lugnt och följer med. Detta är verkligen det bästa tips jag fått. Visst gör det ont men åh så skönt att få tackla det i lugnt tempo inifrån. Jag duschar en stund men strax efter 5 måste vi åka. Christian har packat en väska men vill äta en macka och få med sig viktiga mediciner och annat. Vi sätter oss i bilen och åker. Vi har ca 50 minuter till sjukhuset. I bilen använder jag fortfarande samma metod men känner också att det är på väg. Att jag snart vill ta i. Christian försöker lugna mig och säger att snart är vi framme. Jag håller emot så gott jag kan. Han ringer också förlossningen och ber dem möta oss då det snart vill komma. Väl framme får jag hjälp vid bilen. Får sätta mig i rullstol och ta oss upp till förlossningen. Christian parkerar bilen och kommer upp snabbt, säger att han vill ta emot vårt barn och får både förkläde och handskar.  De får av mig byxorna och sen vill jag ta i. Liten Wilhelmina föds med segerhuva (hel hinnsäck) på två krystvärkar och Christian och barnmorskan får hjälpa henne ut ur säcken. Efter 7 minuter på förlossningen är hon född. Klockan 06.33. Vår fina lilla tjej.

Wilhelmina född 28 Januari

4040g 50cm 35cm huvudomfång

Efteråt behöver jag ingen vård och ligger en natt på BB. Träffar min allra bästa barnmorska och får krama henne. Allt känns så underbart.

Varma Kramar

 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

En reaktion på “Förlossningsberättelse

Kommentera