Gästbloggare Carola Wetterholm

Hej på er:)


Anna är ju som ni vet iväg på roligheter, och vill inte att bloggen ska stå still under de dagarna, så därför får ni idag lyssna på lite av mitt svammel.
Jaha, och vem är du då?
Jomen det kan tänkas att ni vet det, för såg ni Familjen Annorlunda när Anna var med med sin familj, så kanske ni såg säsong två av samma program? Och där var ju jag och min familj med:)
Jag heter alltså Carola Wetterholm och är mamma till nio fina ungar, den äldsta 20 och den minsta 3 år. På min blogg på Loppi får ni läsa mer om oss om ni vill http://blogg.loppi.se/familjenannorlunda/

Men idag så skriver jag här, och jag har lite funderingar på att kanske kidnappa Annas man, Christian. Efter att ha sett hur otroligt fint de gjort med pojkarnas sängar drabbades jag av ett akut habegär, och eftersom jag inte känner någon som är sådär duktig med hammare och såg så tänkte jag att man kanske…..;)?

För den delen kan jag kidnappa henne med när jag tänker efter, för jag misstänker att hon är en hejare på att inreda av det jag sett.
Vi har alldeles för långt avstånd mellan oss för att umgås tyvärr, för av det jag träffat Anna, alldeles för kort, så är de vansinnigt trevliga. ( Jag förutsätter att hennes man är lika trevlig )


Just de där sängarna har jag svårt att släppa, för i alla år så har jag varit väldigt fascinerad av hur fint man kan göra det, om man har kunskapen och handlaget, och jag har ägnat många timmar åt att kolla runt på olika sidor på internet, framför allt gällande smarta lösningar i compact living-stil, och barnrum, men kommer aldrig längre än till att drömmande sucka ” Åhhhh en SÅN vill jag ha”
Mina barn har såklart sängar de med, och det är inget fel på dem, vi har bla en fantastisk våningssäng från Disney i blekt rosa och vitt och med tjejernas namn på skyltar, med en tredje säng inskjuten under, så den blir en trippelsäng…men man kan ju aldrig sluta önska sig något annat.
Jag är alltså väldigt imponerad 🙂


Här hos mig är det sådant där ”icke-väder” idag, det är småkallt, regnar mellan varven, klarnar upp så man ser en blå himmel, och i nästa sekund ösregnar det igen. Inget som lockar att gå ut i direkt så det får bli innejobb idag. Det finns ju att göra;)
Jag är väldigt nöjd med att jag hann klippa gräsmattan igår mellan regnskurarna, men mindre nöjd med att det hänger ett flertal mattor på tork(?) ute i regnet.
Höstvädret kom väldigt plötsligt, precis som sommarvärmen kom över en natt. Midsommar var lika kall som julafton, och sen vips var det tropiska nätter, och det gillar jag. Altandörren öppen långt in på natten, bada hela dagarna och bara njuta av värmen och solen. Att det tar slut sådär abrupt är jobbigt, men jag litar blint på de som mumlar om att det kommer ett redigt högtryck i slutet av augusti och hela september, att det är mer eller mindre är slut på augusti behöver man ju inte tänka så mycket på kanske 😉
Hoppet är det sista som överger en.


Folk runtomkring, både IRL och på nätet verkar alltid så taggade inför hösten, de handlar höstkläder i juli och längtar efter de soliga krispiga höstdagarna när luften är hög och lätt att andas, de pratar om hur mysigt det ska bli att krypa ihop under en filt, dricka the och ”kura skymning” och läsa böcker.
Jag känner mest panik och ångest över att sommaren är slut, skolan börjar, och med den alla rutiner och framför allt alla virusattacker. Kyla och mörker ger mig inget, jo trötthet och deppighet 😉 medan vår och sommar med sitt ljus och värme gör underverk med mitt sinne. Därför är jag som en motvalls kärring, och vägrar skaffa vinteroveraller till kidsen mitt i sommaren, (och står sen utan eftersom allt är slut i september) eller skriva långa planeringsscheman. Jag tror nog att jag genom att dra ut på det kan tvinga sommaren att stanna kvar..vettigt resonemang eller hur 😉
Nej, jag är en sommarmänniska helt klart, vår och tidig höst funkar men den mörka kalla årstiden kan jag inte säga annat än att jag ogillar skarpt.
Julen är undantaget. Den gillar jag. Men tror att jag skulle offra den på en sekund för sommar året om.
Nu kan man ju inte ägna sex, sju månader åt att gå runt och gnälla över vädret, så jag går alltid ut hårt och surar, för att sen gilla läget


Något som jag ser fram väldigt mycket till den här hösten, är att jag ska gå flera kurser på Folkhögskola. Dels en utbildning till Hälsocoach, som är klar till nästa sommar, och dels två 25% kurser, totalt 100%.  Det har inte kört igång riktigt än, men det börjar ramla in papper och inloggningsuppgifter och sånt, så det är väldigt spännande!
Ungarna fattar ju inte alls varför jag frivilligt går i skolan, haha, men så är det. Jag har en bakgrund inom vården, har jobbat med dels prematura spädbarn med alla de problem de kan drabbas av, och med större barn, och jag gillar mitt arbete, men kan inte längre få ihop de väldigt obekväma och oregelbundna arbetstiderna med mitt liv.
Jag tror det kommer bli kanon
Skolan är på distans, förutom sex träffar IRL, och det är lite läskigt, det är långt att ta sig dit, och jag måste vara borta tre nätter, hur nu det ska lösas, jag har svårt med barnvakt, men första svängen är ordnad och sen får man lösa det allt eftersom.
Förra höst och vårterminen pluggade jag på Komvux på distans, och det var inga problem så jag hoppas det blir samma nu.
’hoppashoppashoppashoppashoppas*  


Ja det var väl ungefär vad jag hade att säga idag, vill ni läsa mer vet ni var ni hittar mig, och tycker ni att det räcker alldeles utmärkt nu så tackar jag för er tid.
Jag vill tacka Anna, och hoppas att de får en fin höst och att solen skiner på dem vart de än är och gör.

Carola

3 reaktion på “Gästbloggare Carola Wetterholm

  1. Ja,er såg jag på Fa …Härlig familj du har ♡
    Visst har Ch gjort dessa platsbyggda sängar bra – helt otroligt bra 🙂 Förstår om du fick Habegär & går i Kidnappar tankar 😉

    Höst näe…Fortf. Sommarkramar från mig för det är riktigt varmt & soligt ute!

  2. duktiga Carola.jag läser din blogg varje dag. jag beundrar dig och dina barn. jag håller tummarna för dig i skolan och privat. det är tur att barnen har dig och att du har barnen. kram från Västmanland

Kommentera