Gästbloggare FYRA

Jag lever min dröm!

Jag kan ärligt säga att det är med lite nervositet jag sitter och skriver det här blogginlägget. För det första är det första gången jag bloggar på någon annans blogg än min egna, och sedan vet jag att det är himla många som kommer läsa det här. 
Jag som skriver i denna stund heter Julia, är 20 år gammal, och är utåt sett som vilken annan ungdom. Blond, blåa ögon, alltid glad och positiv. Men faktum är att jag har genomgått en resa som är väldigt unik och ovanlig. På mina 20 år har jag hunnit med att bli utsedd till en av Sveriges främsta entreprenörer under 20 år, och jag har hunnit uppfylla min största dröm här i livet. När jag var 18 år gammal startade jag mitt egna företag, och jag var VD för Julias Fotografier innan jag hunnit ta på mig studentmössan och sjunga om studentens lyckliga dar’. Jag är fotograf, chef för en anställd, VD för ett växande företag, sambo, syster och dotter. Mitt liv blandas med viktiga möten, torka glädjetårar från brudpar, få barn att skratta och se glada ut framför kameran genom att låtsasprutta på arbetstid, samt att jag försöker hinna med att vara en glad och rolig sambo samtidigt som mina arbetsdagar slutar sent om kvällarna. Mitt liv är ibland kaos, men oftast det allra bästa som finns!
Denna bilden är faktiskt blogginnehavarens son Matheus

Att starta ett eget företag är det största som har hänt i mitt liv. Inte bara för att min dröm gick i uppfyllelse, utan för att hela mitt liv ändrades, till det bättre. Jag hade aldrig trott på mig själv, och jag vågade absolut inte berätta för någon att min största dröm i livet var att bli fotograf. Jag hade alltid fått höra att konstnärliga yrken inte gick att livnära sig på. Så när någon frågade mig vad jag ville bli när jag blev stor, sade jag alltid sjuksköterska. Men faktum var att mitt fotointresse, och drömmen om att bli fotograf hade funnits där i många, många år. Enda sedan min syster som är 8 år äldre än mig, tvingade mig att hoppa från vår balkong på andra våningen för att få en bra bild till ett fotoprojekt. Min storasyster läste Mediaprogrammet på gymnasiet. Hon skulle bli fotograf. Och som typisk lillasyster, skulle jag göra allt som min storasyster gjorde. 
Idag är det jag som är fotograf utav mig och min syster. Jag gick emot strömmen och startade som 18 år gammal eget företag. Jag älskar varje minut av mitt jobb.
Jag kan tänka mig att många utav er som sitter och läser det här just nu, har en väldigt stor dröm, men ni vågar kanske inte bara ta det där steget. Många tror säkert att ni inte klarar det. Men med det här inlägget vill jag bara ge er en spark i baken åt rätt riktning och säga; kan jag uppleva min största dröm här i livet, kan garanterat ni det också!

Puss o kram!

Min blogg: http://fotografjuliajonsson.blogg.se
Instagram: Fotografjulia
Facebook: Fotograf Julia Jonsson
Hemsida: www.juliasfotografier.se

Varma hälsningar

7 reaktion på “Gästbloggare FYRA

Kommentera