Gästbloggare Mammatill 3

Mammatill3

En blogg om mitt liv som mamma och fru.

Hej på er!
Alla nya läsare och ni gamla ♡
Jag blev tillfrågad om jag ville gästblogga hos Trollmorsan. Oh vad roligt tänkte jag och svarade fort ja utan egentligen visste vad jag skulle skriva. 

Jag är ju rätt ”anonym” i min blogg bara de som känner mig och har träffat mig på ett eller annat sätt vet vem jag är. Anna heter jag och har nyss fyllt 35 år….det ska ju vara en hemsk ålder men nej det tycker jag inte. Jag hade min ålders ”Kris” när jag fyllde 20 år,då mådde jag dåligt 
Men under lite funderande så kom jag på det,jag ska dela med mig om något som är väldigt ovanligt bland mammor. Och det är att vara varannan helg mamma.
I början av 2004 så separerade jag och mina pojkars pappa,jag flyttade till en by utanför Kristianstad och de bodde kvar utanför Båstad. Eftersom pojkarna gick på förskolan  (de var ca 3 & 5 då) så hade vi de varannan vecka till att börja med och det var ju inga problem. När sen den äldsta skulle börja 0:an så blev det ju så att vi var tvungna att fatta ett beslut, att dela på pojkarna var aldrig något alternativ. Och givetvis ville jag att de skulle bo hos mig och det ville pappan också. Det blev en vända till tingsrätten detta trots att vi inte var ovänner eller osams……..nu efteråt kan jag tycka det var onödigt men men det är gjort och jag brukar tänka att det var någon mening med det. Det som blev sagt i tingsrätten var ju att jag ville de skulle bo hos mig och pappan att de skulle bli kvar där. Så det var ju dött lopp så att säga.
Pojkarna har alltid  stått nära sin pappa så efter ett tags funderande så tog jag beslutet att låta de få bo kvar hos sin pappa,beslutet var med handen på hjärtat inte svårt, nu tänker ni kanske hur tusan tänker hon nu?! Jo eftersom de byggt upp en relation med kompisar på förskolan och vår store skulle börja skolan.  Men ni ska tro att det var ett beslut som gjorde ont i mitt mamma hjärta,från att ha sina barn nära sig alltid från till varannan vecka och sedan ner till varannan helg och loven. 
Den första tiden så grät pojkarna när de skulle åka hem från mig och jag hade svårt att hålla tårarna borta men på något sätt så kunde jag behärska mig och släppte alla tårar när de åkte iväg. Och jag ska erkänna att den första tiden så ”ångrade” jag att jag valde att flytta ca 12 mil bort,för hade jag bott närmre hade jag  kunnat ha mina älskade pojkar varann vecka. Men tiden gick och det blev en ”vana” och det blev lättare och lättare att ta farväl efter en helg eller ett lov.
När jag har vid olika tillfällen tex i skolan eller på jobb berättat om mig själv och berättat att jag har 3 barn och fått frågan om pojkarna går på en skola tex och jag berättar att nej de bor hos sin pappa och är hos mig varannan helg och lov så har jag alltid mötts av frågan: Hur känns det att överge sina barn?! Då förklarar jag att jag har inte övergett de mer än deras pappa hade gjort om de hade varit boende hos mig. Då tittar de på mig och undrar vad jag menar och då ställer jag frågan till de: Vad är det för skillnad på om de bor hos pappan eller mig? Jo inflikar jag det är vanligare ett barnen bor hos mamman och är hos pappan varannan helg,men tycker ni tycker att jag som mamma överger mina barn men inte att en varannan helg pappa gör det. Då brukar jag kunna se hur de börjar tänka och nästa komma på en ursäkt för att de var klumpiga. 
Visst är det vanligare att barnen bor hos en mamma vid en separation men jag vet att det finns fler mammor där ute som precis som jag är varannan helg mamma,det är ännu idag 2014 lite tabu/konstigt att man är varannan helg mamma.
Vi Föräldrar skulle göra ett reportage om mig 2007 tror jag att det var,men reportaget kom aldrig med i någon tidning när jag kontaktade Vi Föräldrar efter ett bra tag och frågade när reportaget skulle  vara med då hade det stoppats. Jag frågade varför och fick till svar att mina pojkar var för ”stora” för att vara med i ett reportage i deras tidning. Skäms på er Vi Föräldrar!! Ett ämne som rör så många och som få ”vågar” prata om för att det är konstigt att vara varann helg mamma. 
Det är det kanske men jag är en stolt helg mamma. Och jag och pojkarnas pappa har lyckats uppfostra två fina pojkar som sluppit ha två föräldrar som bråkat,skrikit och pratat illa om den andre föräldern inför barnen.
Vi går på utvecklingssamtal tillsammans,alla tillställningar som förskolan och skolan har anordnat så har vi gått tillsammans men våra nya familjer och visst det drar till sig blickar men vi är stolta föräldrar till våra fina pojkar. 
Kram 
Bilden är tagen inför reportaget som skulle vara med i Vi Föräldrar 

5 reaktion på “Gästbloggare Mammatill 3

  1. Förstår att detta kändes i mamma ♡ ..
    Dålig stil av Vi Föräldrar 🙁

    Önskar dig & dina killar all lycka!
    Pst…Fick öka Teckenstorleken för att kunna läsa riktigt,men det gick bra 🙂

Kommentera