Gästbloggare Tommytott

Tommytott – Stjärtisen med det lilla extra
Underbara Anna kontaktade mig för med frågan om jag hade lust att gästblogga hos henne, och självfallet har jag det, bara roligt och en ära för att andra bloggare uppskattar mig och vill ha mig som gästbloggare hos sig!
Tommytott är jag i bloggvärlden, en frispråkig fotograferande stjärtis som bloggar om livet som öppet homosexuell i med och motgångar. Min stora passion för fotografering, företagande som fotograf, livet som sambo med en sjöman, mode, shopping och våra 2 galna kamphundar av rasen Chihuahua. Ärligt, från hjärtat och med en stor portion humor och inte en massa rosa flufffluff. 
Varför bloggar jag ?
Jag bloggar för att jag vill och älskar att skriva, att få visa upp mina fotografier och att röra om i grytan bland homofober. Att förhoppningsvis kunna vara en del av och kunna hjälpa till för att få bort hatet, rädslan och försöka få människorna att förstå, vi här i Sverige att inse att vi homosexuella är lika mycket värda och har lika mycket rättigheter som heterosexuella att älska och visa våran kärlek öppet.
2005 kom jag ut som homosexuell och det var det bästa jag gjort i mitt liv. En stor sten föll från mitt bröst och det var nu jag började leva det liv jag verkligen alltid velat leva, ett liv där jag är Tommytott rätt igenom. Jag fann min stora kärlek, sjömannen som får mina knän att bli svaga och mannen som var 14:e dag får mig att gråta av saknad när han åker på jobb. 
Att komma ut som homosexuell och våga tala öppet om att jag älskar en man och inte en kvinna har både varit enkelt och fruktansvärt. Alldeles för ofta får man frågan om jag är gift, har barn eftersom jag har ring på fingret och vad min flickvän heter ? När jag svarar att jag inte har någon flickvän blir en del förvånad, för hur kan jag vara förlovad om jag inte har en flickvän? Här kommer det heteronormativa jävla samhället in, när ska det försvinna? Det är inte 1800 -talet vi lever på, utan det är 2014 och vi borde ha kommit längre. 
2014 och jag och sambon går inte hand i hand, vi ger varandra mycket sällan en puss i offentliga sammanhang och detta kan tyckas vara lite dubbelmoral, med tanke på att jag lite längre upp skrev att jag vill och hoppas jag kan vara en del av att kunna hjälpa till att få människorna att inse att vi är lika mycket värda och har lika stor rätt som heterosexuella att visa sin kärlek öppet ?
3 Juli 2012 händer något jag aldrig trodde jag skulle uppleva. Det händer inte mig, inte oss. Jag var sjukskriven och gick på kryckor för en mindre förslitning i hälsenan. Jag och sambon var ute på promenad med hundarna, jag på kryckor. Vi har husvagnen nere i Trelleborg och det var här det hände. Samma kvällsrunda som vi alltid tagit när vi är vid vagnen. På cykelbanan som vi går på, hör vi någon spela musik och det kommer närmare, vi kollar bakåt och ser att dom närmare sig, 2 killar med utländsk bakgrund på cykel. Vi flyttar oss åt sidan och svänger sedan av. Jag hör dom stanna, ena killen närmar sig mig. Jag ropar till R att ta upp hundarna och springa, killen bakom ropar ” gay, gay go faster” och sparkar mig sedan i ryggen. Jag kastar ena kryckan, tar den andra och vevar, men killen var redan uppe vid cykeln och sin kompis. Hade jag inte haft kryckorna hade jag trillat. En bil stannar och tänder helljuset, killarna hinner cykla iväg och bilen kör vidare. 
Chockad, skärrad och med många tankar i huvudet om vad som just hänt, varför? 
Både jag och R tänker, om vi hade gått hand i hand och verkligen visat våran kärlek öppet, vad hade då hänt?
Nu hoppade jag på kryckor och sambon hade hundarna, vi var ju bara på promenad med ett par hundar och blir påhoppad. 
Här har ni en av orsakerna som gör att vi inte visar våran kärlek öppet, att vi inte går hand i hand, och även fast jag skulle kunna tänka mig att visa hela världen min kärlek till min man, att visa att jag är stolt för den jag älskar och för mig själv, så hamnar tankarna ändå till denna dag den 3:e Juli 2012, något jag verkligen inte vill uppleva igen. Platsen ger mig fortfarande obehagskänslor och jag går inte där själv och inte när det är för mörkt. 
Under de år jag bloggat så har jag alltid tänkt att jag inte ska nischa mig, jag ska inte specificera mig på ett specifikt ämne, man när jag kollar igenom bloggen så har jag nog gjort det ändå, gayblogg – med modifikation – Stjärtisen med det lilla extra. 
I min blogg får ni alltså hänga med med mig, genom kameralinsen, en öppet homosexuell kille som bloggar om livet som homosexuell, drömmen att förhoppningsvis vara en förebild för de yngre tjejer och killar som inte vågat komma ut som homosexuell, våra kamphundar av rasen chihuahua, mitt företag som fotograf, mode och galenskap. 
Jag hoppas få se er inne hos mig, kom in och berörs, skratta åt mig och skratta med mig. 
Bloggen finns på Facebook – Tommytott
Och med det avslutar jag innan jag börjar svamla allt för mycket och bli alldeles för känslosam. Och med det vill jag tacka underbara Anna för att jag får äran att sprida mina ord hos henne, att få nå ut till flera, att flera hittar till mig och förhoppningsvis uppskattar mina ord och mina alster.
Tack, tack för att du är du och tack för att du tar dig tid att läsa.
En stor kram och en gumpkläm till er alla.
Tommytott

4 reaktion på “Gästbloggare Tommytott

  1. Oj,det kunde gått riktigt illa den där dagen 3-e Juli 2012 🙁
    Måste fnissa lite åt ditt inlägg mé Era Kamphundar av rasen chihuahua Stooor hund i litet format & sååå söta ♡ …

    Önskar dig Lycka till!

  2. Usch vad arg jag blir när jag läser vad du och din sjöman blivit utsatta för, det gör mig så oerhört ledsen att detta händer idag när vi är så upplysta, när vi ska öppna våra hjärtan. Fy f** och en stor kram!!!

Kommentera