Gästbloggare TVÅ.

Flera barn eller sterilisera sig? 
Lillasyrran gästbloggar!
Ingen mindre än Madde här, Annas 32 årige syster som även jag bor i lilla Hjo. Jag är en typisk sporadisk "skriver lite när jag känner fört" bloggare som ni hittar på 
www.maddixblogg.blogspot.se

Jag lever inte alls som min syster Anna. Jag delar mitt hem med min "29 år på pappret men 70 år i huvudet" man Fredrik, gifta sedan snart 4 år tillbaka. Vi har även tillverkat två avkommor (obs. Endast två!) och ettan, som vi säger, är en grabb vid namn Erik född 2009. Tvåan kom redan 13 månader senare och denna gång blev det en tös, Isabella född 2010. 
Här i vårt hem finns inga planer på att gå i syrrans fotspår. Min man valde att sterilisera sig efter tvåan föddes. Självklart ett beslut vi tog tillsammans som vi ännu inte (4 år senare) har ångrat. 
Jag kan tycka att våra två barn kan vara en för mycket ibland, så som ni säkert förstår är inte jag den där "perfekta" syrran som ställer upp som barnvakt till Annas stora familj. Nej, mitt tålamod skulle aldrig klara det. Här är det Anna som är den perfekta syrran som alltid ställer upp som barnvakt till mina busungar. Jag beundrar syrran och förvånas över hur hon har ork, energi och tålamod med så många barn, så många olika viljor och syskonbråk. Tänk bara matlagningen, och DISKEN! Eller att städa efter så många barn?!! Önskade att jag kunde få låna lite av hennes tålamod och värme.

Hoppas ni njuter av programmet Familjen Annorlunda lika mycket som jag gör. Innan ni kritiserar så fundera på hur er vardag hade sett ut om just ni hade haft 9 barn boendes hemma. Här hade det varit kaos varje dag! 

Alla gör vi olika vägval i livet och den vägen som är rätt för mig kan leda dig fullständigt vilsen. Kritisera inte folk som går en väg i livet som du aldrig själv skulle välja. Lär dig att respektera allas olika viljor och drömmar i livet. Det hade varit väldigt tråkigt och enformigt om alla passade in i normen och gick på samma väg i livet. 

Tackar min syster Anna för att jag fick ta upp lite plats och tid i hennes blogg. 

8 reaktion på “Gästbloggare TVÅ.

 1. Fast att ha få barn kan va värre än flera. Gisses va mina två bustroll hinner med. Trevligt inlägg i en fin blogg. Kram till er alla från norr.

 2. Ni är inte lika till utseendet heller,men fina<3
  Gulliga barn du har å bra inlägg,fast ska erkänna att jag har inte sett programmet

 3. Oj,de va tufft av honom att sterelisera sig tänk om han vill ha fler barn?
  Sen undrar jag vad du menar med 70 år i huvudet?Låter lite sådär kan jag tycka!
  Riktigt fina barn med söta namn=)Själv har jag inga barn än men drömmer om en stor familj��

  • Haha ja 70 i huvudet brukar jag "mobba" honom för då han helst sitter hemma i sin fåtölj med en whiskey och bara tar det lugnt. Han va helt säker på sin sak innan han steliriserade sig, att han aldrig skulle vilja ha några mer barn, någonsin, vad som än händer. Är övertygad om att han aldrig kommer ångra sig. Värre isåfall med mig, att jag skulle ångra att han gjort det och vilja ha ett tredje barn. Den risken är större. Men inget jag vill idag i alla fall. Jag är så nöjd med mina två busungar och min "70-åring" till karl. Förhoppningsvis kommer det förbli så även i framtiden. 🙂

Kommentera