Gipsavjutning och Varför en sista gång?

För första gången i mitt liv har jag gjort en gipsavjutning på min gravida mage. Det skulle ta 11 gånger innan jag verkligen förevigade detta tydligen haha. Det kändes lite läskigt men gick jätte bra. Och även om jag bara tycker att det är hemskt att se den stora, breda och runda magen med bröst hängande som taxöron så känns det roligt att ha förevigat detta när det är sista gången. Ger er bara en liten hint eftersom färdigt resultat kommer att visas sen.

I denna magen ligger nu lilla W men alla 12 har bott här inne. Fantastiskt.
Idag var det dags för barnmorskebesök och det gick bra. Allt såg fint ut och lilla W och jag mår bara bra. Nu längtar jag faktiskt massor efter bebisgos, få tillbaka mig själv och att avsluta denna epok 😉
Många frågar varför det är sista gången, hur jag kan veta det och hur jag bestämt? Jag ska försöka förklara utan att det blir för rörigt. Först och främst är det en känsla i kroppen som infunnit sig, inte för att jag har det jobbigt att vara gravid eller föda barn utan bara en sån där känsla i hjärta och själ att nu är jag nöjd. Att vår fotovägg också avgjorde den där kompletta känslan gjorde mycket till. Låter kanske konstigt att en vägg med foton får en att känna sig färdig med graviditeter och barn men faktiskt är det som ett litet budskap. Nu är ”väggen” komplett nu är familjen hel liksom.
Visar er väggen så ser ni vad det är jag skriver om.
Att det sen kommer fler tankar kring detta med att vara färdig är nog bara fler svar på att känslan är rätt. Jag känner att nu är det dags att göra andra saker än att vara gravid. Det blir många år som man ska finnas i småbarnsåren och de stora barnen bildar egen familj tids nog. Vilket gör att jag känner att nu vill jag se fram emot barnbarn istället för egen bebis. Jag känner att 10 år till så är jag 47 och har mycket kvar att ge med stora barn runt mig. Lilla W är då 10 år och mer självgående. Även om man såklart får finnas för sina barn hela livet är det en annan sak med en 10 åring än ett litet barn. Jag känner att nu kommer en helt annan tid för vår familj än att vänta på en ny familjemedlem. Vad denna tiden ska ge har vi många tankar och ideér om men jag kan säga som så att familjetid med kvalité står högt. Och nu menar jag inte att man inte kan ha kvalité och familjetid även som gravid utan det jag menar är att känslan i min kropp säger att jag vill lägga annan fokus än på graviditet och förlossning. Att största orsaken till att beslutet är taget är att allt känns komplett och färdigt liksom. Svårt att förmedla i ord men jag hoppas att jag ska ha fått ner det någorlunda så att ni förstår. Beslutet är taget och det känns bra rakt igenom liksom.
Var rädda om er och varandra. Ta hand om er.
Kärlek till er alla.
 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

5 reaktion på “Gipsavjutning och Varför en sista gång?

  1. Ni är en helt fantastisk familj och det har varit så kul o fått följa er på familjen annorlunda och på instagram.
    Jätte mysigt med gipsavtryck..har själv aldrig gjort nån då jag inte haft nån riktig "gravidmage"
    Jag önskar er all lycka i framtiden o stort lycka till med den kommande förlossningen o ert lilla mirakel��

  2. Här är de också sista. Dock mitt tredje och min sambos femte. Men efter att mått som jag gjort nu så orkar inte kroppen 1 till. Och måste lyssna på kroppen för åt vi ska kunna ta hand om våra 7 barn och ge de den kärlek och tid de behöver.
    Lycka till de sista nu.

Kommentera