Jag blir rörd…..

Det kommer mail, kommentarer och andra meddelande till mig efter inlägget om mitt mående. Jag skrev att jag inte går närmare in på det men jag känner ändå att jag måste förklara mig lite grann, men med respekt för de omkring mig.

Ja mitt mående pendlar mycket eller har pendlat mycket och detta beror på flera saker. Först och främst mina värden på sköldkörteln men också på att jag när jag känner, känner med hela min kropp. Är jag super glad är jag super glad. Är jag ledsen är jag grymt ledsen. Jag är en känslomänniska rakt igenom, jag är alltså inte sjuk eller behöver medicin för det.

Däremot är jag just nu sjukskriven för enorm foglossning, myom, magkatarr och depression. Det sistnämnda beror på enorm sorg, inte bara för att en närstående släkting gått bort utan också för en vän som valde att lämna livet. Detta gör såklart att i kombination med en ond kropp är vissa dagar en ren pina. Jag ligger och vet inte riktigt vad jag ska ta tag i eller ens orka göra. Jag klarar inte mer och är nere. Jag försöker dock tänka positivt, ta vara på den lilla energi jag har och värdera det goda i mitt liv. Tyvärr hjälper ju detta dock inte min onda kropp just nu, den är ju på grund av graviditeten och som väl är så går det ju över.

Därför vill jag bara skriva detta inlägg för att ni ska få förståelse för att mitt liv pendlar på grund av omkringliggande händelser. Det är tungt med sorg och när mer sorg byggs på känns det ibland som att man drunknar. Men så kommer det dagar då jag kan värdera små saker och lyftas en liten bit. Men så slås jag snart ner av smärta i kropp och själ. Jag vet att sorg tar tid och jag vet också att just nu hjälper samtal med kurator, vila och kontakt med läkaren. Någon mer medicinering behöver jag inte. Och faktiskt med anledning av er oro kring min familj runt mig så måste jag säga att de är fantastiska. Både min man och barnen förstår att mamma har ont, är ledsen och behöver så mycket vila som går. De är enormt förstående och de vet varför mamma mår dåligt. Vi är öppna till varann på ett bra sätt och håller inte sådana här saker hemliga.

Med dessa ord hoppas jag att ni har fått mer insikt, förståelse och respekt för hur läget är. Tack för att ni hör av er det betyder mycket med er omtanke och jag blir rörd av er undran.

Var rädda om er och varandra. Ta hand om er.
Kärlek till er alla.
 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

4 reaktion på “Jag blir rörd…..

Kommentera