Julmys

Här är vi i full gång med julstök och julmys 🙂 Idag har jag bakat bröd, gjort julgodis och städat lite. Mycket arbete blir det för att hålla ordning på ett stort hus och runt jul blir det ju lite extra att göra eftersom vi här vill baka och göra lite godis också 🙂 Men det är roligt att alla är så engagerade och vi får familjetid. Jag älskar julen just för att det är så mycket värme och mys men i år känner jag mig ledsen och besviken. Jag vet egentligen inte varför men lite ligger ju naturligtvis i att vi firar ensamma på själva julafton. Jag hade önskat mig en sådan där jul som när jag var liten, då vi var hela släkten tillsammans med mat, paket och lek. Men tyvärr är det inte så vi firar. Och visst är jag tacksam att jag ändå får en jul. Tillsammans med mina fina barn och min man. För det finns ju de som inte alls får fira jul, som inte får en enda klapp eller ens en bit mat. Eller ens har tak över huvudet och kläder på kroppen. Jag har ju min familj, vårt hus, värme, kärlek och mat. Dessutom ekonomi att köpa klappar och ha kläder på kroppen. Så visst är jag tacksam.
Men att ändå känna en sorg över saknad är något som ligger och gnager lite i mig. Troligen för att jag faktiskt upplevde mina barndomsjular tillsammans med släkten som väldigt varma och med mycket kärlek och glädje.

Sänder er alla massor med:
Och trots att det är en grå, blaskig och grön jul önskar jag er en riktigt 
Mysig Jul!
Gör den till det bästa ni kan.
Kärlek, värme och glädje sänder jag till er inslaget i finaste silverpapper med rött snöre.
God Jul vänner! 
Image and video hosting by TinyPic

5 reaktion på “Julmys

  1. jag känner igen det där lite faktiskt.man vill ha det som förr när sin älskade pappa fanns sina vovvar o mormor o morfar fanns o alla var samlade.samtidigt får man vara tacksam för det man har GOD JUL O GOTT NYTT ÅR

  2. Oooo det låter härligt… Kärlek, värme och glädje sänder jag till er inslaget i finaste silverpapper med rött snöre.

    Tack goaste du & God Jul Önskar jag givetvis Er alla ses på Juldagen/Kram mammsen

  3. Tanken är fin men vi får oxå göra något åt det. Ja vet att det inte är lätt, men något kan vi alla göra. Kan du inte ha en annons som enbart drar in pengar till sveriges hemlösa? Pengarna skall användas till kläder och under kontrollerade former.
    Så fina bilder på lillen samt familjen. Synd att det inte blev som du är uppväxt med…blev inte det för mig heller =(. Kram

Kommentera