Migrän, Paketleverans & Vecka 35

Igår hade vi en händelse här hemma som vände hela vår dag. Elijhan kom ner och hämta mig och sa att det luktar äckligt mamma. Jag gick med honom till övervåningen och möts av en rejäl tjock dimma. En rök. Går in i köket och ser att plattorna på spisen är startade varpå en skärbräda ligger på. I plast. Det är alltså plaströk och snabbt stänger jag av, öppnar fönster och försöker att inte andras in den otroligt äckliga röken. Jag får hosta och svårt att andas men tar med mig barnen till bottenvåningen och avvaktar. Vi myser ner oss i min säng för att läsa bok. Ett litet tag senare får jag otrolig migrän, orkar inget och mår illa. Pratar med giftcentralen men eftersom jag inte har andnöd eller hosta så fick jag rådet att vara hemma och vila. Ta alvedon om jag behövde. Så igår kan man säga att inget blev som jag tänkt. Jag fick nämligen ligga på soffan hela dagen för migränen släppte inte alls. Jag är evigt tacksam att Elijhan kom och sa till, evigt tacksam att jag har förstående barn och hjälpsamma barn när mamman verkligen blev totalt utslagen av denna rök. Är otroligt tacksam att inget värre hände! Men så lätt en olycka kan vara framme. Så lätt det är att ramla, pilla på farliga saker och så lätt det kan förvandlas till ett kaos. Nu VET ju jag och vi vuxna att man aldrig lägger något på en spis men det är lätt med hjälpsamma små barn som inte tänker på samma sätt och som flyttar på saker till ”fel” ställe. Jag är glad att vi inget värre råkade ut för i alla fall!

Idag är migränen borta och jag mår som jag ska 🙂

Igår fick jag paketleverans och först ut var en otroligt mysig åkpåse från Barnskospecialisten

Andra paketet var leverans från Kaffekapslen och underbart gott. Äntligen 🙂

Så nu har jag testat choklad och citrongräste. Underbart gott kan jag meddela. Jag rekomenderar varmt och hjärtligt det 🙂

Nu är jag idag i vecka 35 (bild kommer) och jag inser att nu är det inte långt kvar till vår Prins kommer. Det är med blandande känslor jag verkligen ser fram emot hans ankomst. Ja och med blandade känslor menar jag såklart oro och ängslan inför smärtan, förlossningen och hur det ska gå. Att det har gått super bra 9 gånger förut säger ju ingenting om hur denna gången ska gå. Och givetvis är oro en del av processen. Åtminstone tror jag det. Nu sitter ju troligtvis Prinsen upp också så jag får ju lite extra att tänka på. Försökte ringa barnmorskan idag men dom hade stängt så jag får återkomma till dom imorgon. Ville prata lite med henne och höra vad mitt blodvärde låg på nu. Ja nu när jag varit riktigt duktig på att ta järndropparna 😀
Nåja allt blir nog bra till slut. Kanske ska vi starta en tävling som förra gången, gissa datum och vikt på Prinsen…vad tror ni om det kära läsare?

Nu ska jag göra det jag hade tänkt göra igår, så jag önskar er alla en underbar dag! Var rädda om er och varandra. Ta vara på dagen och njut så mycket ni kan.
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er.

LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

9 reaktion på “Migrän, Paketleverans & Vecka 35

 1. Men oj…jisses fyyy va otäckt- kunde slutat illa 🙁
  Tur att Elijhan sa ifrån!!! & att inget större hände…..

  Härligt att migränen är borta idag & att du mår bra 🙂
  Waooo…Så fin Åkpåse <3

  /Kram på Er alla

 2. Och DÄR fick du ett bra bevis på hur olämpligt det är med plastskärbrädor, de har man bara inte hemma. Big NONO i matbranschen.

  Varför var spisen på alls? Har ni inget spisskydd? Det är mer intressant tycker jag, hur det kunde bli så alls? Skaffa en induktionshäll så slipper du problem forever.

  Tack och hej.

  • Själv tycker jag träskärbrädor är ett "big NONO" när det handlar om rå kyckling och fisk… Äckligt! Plastbrädor kan man i alla fall diska av ordentligt.

   Typiskt förresten, jag öppnade kommentarerna och förväntade mig en liknande som din, och rätt fick jag! Och anonym som alltid. Lägg av, lägg ner och koncentrera er på era egna problem! Över datorskärmen är det lätt att vara Besserwisser. Skulle du själv vilja få förmaningar om du råkat ut för något liknande själv? (nu kommer säkert ett svar i stil med "hos mig skulle det ALDRIG hända därför att JAG bla bla bla…")

   Nej, sluta tracka ner på andra. Var glada för varandras skull. Var glad att inget allvarligare hände. Anna behöver inte höra något annat än tröstande ord just nu.

 3. Att induktionshäll skulle vara "idiot"säkert stämmer inte… jag har det o ofta tar vi mat på spisen, grytorna står kvar. kommer då någon , människa eller kanske en katt?! o trycker på plattan så kan det börja ryka o brinna då med, MEN om det ligger en plastskärbräda på så händer inget, det stämmer! Kolla med Elektrikern om ni inte kan fixa en timer till spisen! då måste du slå på BÅDE den och spisen för att spisen ska funka, o sen stängs den automatiskt av efter kanske en timme eller två beroende på inställning. Tur hade ni iallafall!
  /Lotta

 4. Jag tror den kommer 19 november, väger 3865g och är 52 cm. Ha en trevlig helg på er önskar Pernilla från Norrköping

Kommentera