När allt vänds upp och ner…

Rundturen i vårt hus får vänta då det istället blev en tripp till sjukhuset med Elijhan. Diabetes typ 1 och i skrivandes stund har vi legat här sedan i Tisdags. Idag får vi efter lunch åka hem. Tur i oturen har vi ju massor av erfarenhet och kunskap men nu får vi lära känna Elijhans kropp och doseringar.

Tänkte jag skulle skriva hur vi märkte det för er då jag vill att ni ska veta.

Allt började med en spya och som man är lärd tänker jag magsjuka! Samtidigt som Elijhan är bra på att spela för att slippa äta den mat han inte tycker om. Dessutom dricker han ett glas vatten och tar sig ett glas mjölk. Jag viftar bort det. Han säger att han känner sig yr, är blek och illamående vid sängdags och återigen slår det mig: magsjuka! Nej 😣 Men så är det läggdags och jag bäddar ner honom med förmaning om att vill han spy springer han på toa! Barnen somnar. Dagen efter mår han bra och är pigg. Äter som han ska och är ute och leker. Kommer och säger att han har huvudvärk, jag ber honom vila. Han håller sig pigg och somnar som de andra även denna kväll. Så kommer tisdagen, han dricker flera gånger och givetvis kissar massor. Det slår både mig och Hjärtat att ett blodsockerprov är ett måste. Sagt och gjort. Vi lånar Mhys provtagare. Mätaren visar Hi vilket är 30 eller över. En frisk har mellan 4 och 11 beroende på om mat ätit nyss eller inte. Vi ringer akuten mest för att förvarna att vi kommer. Vi packar med oss väskor och åker. Här är vi nu med diabetes typ 1. Ingen magsjuka! Men en människa med ketoner (syraförgiftning i blodet orsakat av insulinbrist) mår som om man är magsjuk. Vi upptäckte detta fort, Elijhan hade inte alls höga ketoner när vi kom in. Nu har vi varit i goda händer på barnmedicin och med vår erfarenhet ska vi hjälpa och stötta vår fina Elijhan både med det praktiska, tankar och känslor ❤ Idag får vi åka hem och Elijhan är överlycklig, som han har längtat efter syskonen ❤

Snart är jag tillbaka med rundtur och andra inlägg.

Ta hand om varandra. Kärlek till er.

/TrollMorsan

5 reaktion på “När allt vänds upp och ner…

  1. Ni är grymma,så stolt …..&
    Elijhan så duktig,var mysigt att Krama om er på sjukhuset – Nu ❤-ligt Välkomna hem!
    /Puss & Kram

  2. Hejsan!! Har själv ett barn med typ 1 och vet vad det innebär! Sänder många styrke kramar till er och er fina familj!!

  3. Har själv en son som fick diabetes typ 1 när han var 7 år idag är han 29. Det som var väldigt jobbigt i början var alla kalas och storhelger med all godis överallt. Självklart ville han äta som alla andra och förstog inte riktigt varför han inte fick, det gjorde så ont i mig och inte kunde man förbjuda alla att inte bjuda på godis på sina kalas. På den tiden fanns inte snabbinsulin då skulle man ge insulin 30 min före måltid. Idag är det så mycket lättare med allt, snabbinsulin och han har fått en sensor och kunna mäta blodsockret snabbt utan stick. Det var så jobbigt med alla stick i de små fingrarna med blodsockermätning. Lycka till och så bra att ni redan kan allt.

Kommentera