När ska vintern komma?

Här där jag bor har vi ännu ingen snö fått. Det är mörkt, kallt och grönt. Träden är nakna och ser ut att frysa likt jag när jag är ute på en promenad. Vart har snön tagit vägen? Det vita som lyser upp både ute och faktiskt ger den där sanna julkänslan. Jag är inte mycket för den kalla perioden vintern men nu saknar jag faktiskt snö. När ska den komma?

I vårt hus är det varmt av den sprakande kaminen. Inne går det kura när mörkret faller tidigt på eftermiddagen. Tända små ljus och bara ta en fika. Vara tillsammans och lyssna på varandra. Det gör gott för själen och att ge varandra tid blir ett värde för var och en.

Julen stundar och dagarna går fort. Jag försöker att inte stressa, det blir ju jul ändå. Här värderar vi umgänge, värme och kärlek och jag tänker på alla dem som ingenting får. Jag vill hjälpa alla. Bjuda hem till mitt varma hus, ge till dem som är fattiga, hungriga och fryser. Jag vill öppna mitt hjärta och se dem som inte blir sedda. Jag kan inte göra allt men vi kan alla göra något tänk på det.

Jag tänker ge inte bara i juletid. Jag tänker hjälpa inte bara nu, utan året om. Det kommer att vara olika platser, olika organisationer och på olika sätt. Många behöver hjälp och jag har börjat med att skänka till second hand där pengarna går till fattiga länder. Jag tände idag en lampa tillsammans med Stockholmsstadsmission och Fortum för Stockholmare i hemlöshet. Jag spred lite ljus och värme. Gör det du med, gör en Ljusare Jul! Jag har också belyst det osynliga barnen genom Invisible Friend. Flera står på listan att hjälpa.

Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma. 
Alla sova i enslig gård 
djupt under midnattstimma. 
Månen vandrar sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken. 
Endast tomten är vaken.
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic
Ps. Glöm inte att TÄVLA hos mig.

En reaktion på “När ska vintern komma?

Kommentera