Norrland…..

Jag får många frågor kring flytten och många funderingar kring Norrland och min son där uppe.Jag förstår era funderingar tankar och frågor. Och har nu tänkt föröka hitta lite ork och tid att skriva till er. Givetvis får ni undra och jag ska försöka svara så bra jag bara kan för att inte bli missuppfattad och för att ni ska få ett så ärligt och naket svar ni bara kan få.

Självklart har vi många gånger funderat på att flytta upp till Norrland men många saker spelar ju in. Dels en viktig bit som arbete. Hjärtat har ett bra jobb och skulle man flytta så långt innebär det ju faktiskt att man måste ha ett annat som också kan mäta sig med den inkomst som idag finns. Eller i alla fall i övervägan att man ska klara sig. Sen har vi allt sociala nätverk här.Vänner och familj som ger stöd och finns där. Skulle vi flytta har vi ingen, missförstå mig rätt nu, ja jag skulle vinna en enorm stor vinst att få bo nära Alexsander och ha honom nära skulle betyda massor. Men att helt tappa ett socialt nätverk skulle kosta mycket på både psyke, kropp och själ. Det går inte säga att familj och vänner är värda mer än Alexsander men när många faktorer spelar in får man ta det minst sämsta beslutet. Därför blir det ingen flytt till Norrland hur mycket jag än skulle vilja det 🙁

Alexsander har sitt nätverk där uppe. Med pappa,Farmor,Farfar,Faster och Farbröder och givetvis sina vänner som han haft där sedan han flyttade upp då han var 3 år. Det är hans trygghet och även om han självklart skulle vinna mycket på att jag flyttad upp hade han ju också förlorat massor på att flytta ner. För varför måste vi flytta upp när pappan kan flytta ner?!

Många känner med oss och att det blir jobbigt med en flytt och javisst det är påfrestande fysiskt att packa, bära och flytta. Men resten ser vi inte som något jobbigt. Alla i familjen är överens och ingen vill vara kvar. Några trivs inte i skolan och många längtar bara till ett hus på landet. Vi är som sagt delaktiga i detta beslut allihop och är helt överens som familj. Nu ska vi bara få sålt vårt hus 😉
Och hur lång tid det tar vet ingen. Men vi sitter inte i sjön. Vi väntar.

Hoppas att ni fått någorlunda svar på era funderingar och det finns säkert massor mer att skriva eller säga men för stunden lämnar jag det såhär.
Hoppas ni haft en riktigt fin helg. Var rädda om er och varandra.
Mängder med hjärtliga kramar och varm kärlek till er.

LOVE TO YOU ALL!!
 photo k05w6v_zpsipx3irmh.png

5 reaktion på “Norrland…..

 1. Hej följer din blogg samt så ni medverkat i familjen annorlunda.
  Ni måste verkligen blotta ut er verkar folk tro bara för era bloggar är mer kända än andra vanliga mamma bloggar.

  Jag tycker du verkar underbar som både mamma och människa. Du gav nu det nyfikna folket bra svar. Hoppas dom nöjer sig med detta.

  Hoppas nr 11 kommer snart.
  Själv är jag 29 och väntar mitt första barn. Eller vårt första jag och fästmannen 🙂

  Kram på dig/ kvinna från Överkalix

 2. Hej!
  Kan inte förstå att du hela tiden måste förklara dig för att din son bor hos sin pappa. Jag ser inget konstigt i det. Jag tycker ni verkar ha jättefin kontakt du och din son samt ditt ex. Och hela familjen. Det är inte alla som får det så bra som din son verkar ha det när föräldrarna separerar.
  Nej bry dig inte om alla elaka människor, du behöver inte be om ursäkt och förklara nåt.
  Jag tycker du skall njuta av din familj och kommande bebis:) sedan håller vi tummarna att huset blir sålt så ni kan flytta ut på landet.
  Tack för allt du delar med dig här på bloggen, jag tycker du verkar vara en underbar människa och mamma. Lycka till nu med 11 ! Kram Caroline

  • Jag ställde en fråga bara. Det gör inte mig till en elak människa. Att Alexsander vill bo hos sin pappa är väl inget konstigt, men avståndet mellan mor och son är ganska stort, och därför undrade jag varför familjen inte flyttade upp till Norrland.

Kommentera