Svaren då….

Här kommer då svaren på frågorna från frågestunen….
Hur många maskiner tvätt tvättar du om dagen?
Jag kör i snitt 3 maskiner om dagen, men brukar samla det lite på hög och tvätta intensivt i två dagar istället. För att få tid att göra annat de dagar jag inte behöver engagera mig i tvätten.

Vart ska ni flytta?
Vi ska nu flytta till en liten by som heter Låstad och ligger mellan Skövde och Mariestad.

Hur många tvättmaskiner har ni?
Vi har tre maskiner nu, vilket underlättar väldigt mycket när vi är så många.
Hur många kilogram ryms det i en maskin? (Vi har en 7kg maskin, med 2+2barn räcker den knappt)
Maskinerna jag har är på 3, 5 och 6kg.

Läser Nathalie din blogg någon gång? med tanke på att hon är rätt så stor nu.
Nej Nathalie läser inte min blogg, tror inte hon har intresse av att göra det. 

Har ni några husdjur?
Nej det har vi inte.

Har ni några planer för sommaren?
Egentligen har vi nog inga direkta planer än. Inte mer än att det står klart att vi ska ut med vår husvagn. Kanske får det bli Nossebrodagarna även detta år 😉 Vi får se lite!

Är fru Eriksson din mamma? 😉
Ja det är min underbara mamma.

Hej ! Har själv fyra barn och har ruskigt svårt att få ihop livpusslet med fritidsaktiviteter, läxläsning, kalas, läkarbesök m.m, hur gör du och din man för att hinna med?
Jag har en fast rutin på läxläsningen. Under tiden läxorna läses aktiveras de övriga barnen med ett legobygge eller pyssel vid bordet ett ”försök själv ska jag hjälpa dig sedan” får visserligen höras från mamman men barnen är vana och accepterar det, barnen vet också att det behövs lugn och ro vid läxläsning vilket dom faktiskt respekterar. Kalas har det tyvärr inte blivit så många men de som varit skjutsar vi och där turas vi nog om lite. Läkarbesök är samma sak vi turas om vem som ska åka. För att hinna med allt har vi rutiner och följer dom ganska strikt. Givetvis hoppar det lite hit eller dit ibland men eftersom Mhy har diabetes och vi är många har rutiner varit toppen. Vi mår riktigt bra av det.

Hur många barn vill ni ha?
Det finns ingen fast siffra på hur många vi vill ha. Min man brukar alltid skoja när denna fråga kommer upp att 12 stycken ska vi ha. Jag har inte alls någon känsla av hur många jag vill ha. Och det är heller inget vi har talat om.

-Hur många syskon har du, ålderskillnad mellan er?
Jag har 3 syskon. Vi är 36,33(jag),31,29 år.

-Vilket program gick du på gymnasiet?
Jag började hantverk textil i Skellefteå och hoppade av då jag fick min son. Så jag har ingen avslutad utbildning.

-Hur gammal var du när du träffade din man?
Vi träffades 1999 så jag var 19 år. 

-Hur länga har ni varit gifta?
Vi har varit gifta i 12 år i September.

-Är någon av barnen förlösta genom kjesarsnitt?
Nej ingen av barnen är förlösta med kejsarsnitt. 

Kissar era barn på sig ofta hur reagerar du och barnen som kissat på sig
Våra barn har inte kissat på sig och jag tror att det hänger ihop med att jag gett dom tid att bli mogna för pottan. Visst någon enstaka gång har det hänt, en liten olycka som man givetvis bara får tala om blev tokig och påminna dom om att det kan hända men nästa gång får du springa på toa istället. Men som sagt det har kanske hänt 3-4 gånger med något av barnen. Fler av dom har aldrig kissat på sig.

Blev nyfiken på er nya stora hus, hur stort är det egentligen? Vilka barn får eget rum och vilka får dela?
Huset är stort men hur många kvadrat det är på vet jag inte. Det är fyra plan. Vi får se lite vilka som får eget rum då det är beroende på om dom verkligen klarar de. Vi har försökt dela på ex. Theodore och Noha men då klarar dom inte sova så för oss är det inte viktigast att barnen får eget rum i nuläget utan när dom är redo kan dom få det. Nathalie och Mhy kommer få eget rum om dom vill det. Det är lite fix men när det är klart blir det  10 sovrum i huset. 

är du inte orolig att få ekonomin att dra runt tvåhus innan ni lyckas sälja?
Nej jag är inte orolig, vi har budgeterat och räknat många gånger på detta. Det kommer att fungera utan bekymmer.

Köper du mycket märkes kläder till dina barn
Både ja och nej. Jag älskar P.oP kläderna och köper de gärna men fyndar gärna på blocket eller tradera. Men märken som L&B och Me&I är också stora favoriter hos mig som jag gärna köper. Men jag köper även på annonser, ullared, H&M, Lindex och KappAhl också.

Hur pottränar ni på bästa sätt och hur länge hjälper du barnen att torka sig i rumpan? Ålder alltså?
Vi stressar inte fram någon potträning utan tar det i barnets takt. Barn är olika och utvecklas olika. När de märks att dom vill och vågar får dom gå runt i kalsonger och jag påminner om vart pottan är. Torkar barnen gör man ju också fram till barnet själv kommer på hur man gör och givetvis håller man koll så det blir okej. Wihlmer är 4 och han torkar vi inte längre. 

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
Jag var 18 år när jag fick mitt första barn.

När är barnen födda?
Alexsander 15 September 1998
Nathalie 14 Juni 2001
Mhy 1 Januari 2003
Theodore 17 Mars 2005
Noha 9 April 2006
Timothy 5 Oktober 2007
Wihlmer 27 December 2008
Elijhan 19 Juni 2010
Emanuehl 15 Maj 2012
Funderar ni på fler barn?
Ja vi tänker oss en till. Om det vill sig och blir av får tiden utvisa.

Vad gör ni om barnen kissar på sig i skogen eller i bilen hjälper de stora barnen till med nerkissade byxor hur gamla är barnen när det slutar kissa på sig om det kissar på sig i affären skogen eller bilen åker ni hem då eller har ni ombyte med er
Vi har inte råkat ut för detta. Jag har dock ändå haft ombyte med oss ifall olyckan skulle vara framme. Nej de stora barnen hade inte behövt hjälpa till med nerkissade kläder. De gånger det har hänt att någon kissat på sig har det varit hemma och det var länge sedan vi var med om det.

Hej! Har era barn några fritidsaktiviteter?
Som det är just nu så har dom inte det. Theodore och Noha testade fotbollsskola men upptäckte att det inte var något för dem. Nathalie vill börja spela basket vilket vi får kolla upp när vi flyttat. Mhy vill börja rida och det kommer hon att få göra också. Det finns bla. grannar som har häst. 

Hur länge har du känt Jenny hon är en fantastisk människa
Vi har haft kontakt sedan april/maj förra året tror jag. Kommer inte ihåg exakt månad nu. Hon är en fantastisk människa med ett gott hjärta och givmild. Vi är henne evigt tacksamma för det fina hon skickat till oss.

Hur många gånger har du vått gravid?
Jag har varit gravid 10 gånger. 9 barn och ett missfall.

Vad har du respektive din man för utbildning?
Jag har ingen utbildning eftersom jag hoppade av gymnasiet. Min man har gått verkstadsprogrammet och senare tagit lastbilskort via yrkesutbildningsprogrammet.

Hur ser livet ut om fem år?
Oj jag har svårt för det där med att drömma eller spekulera i framtiden. Jag vill gärna leva nu och det för att man vet aldrig va som händer. Jag vill ta vara på dagarna nu och njuta av dom så mycket jag kan. Men naturligtvis kan jag ändå ha vissa tankar. Jag har gått min utbildning då. Vi som familj har vuxit ännu mer samman och jobbet flyter på bra för min man. 

Varför är ni inte med i fam Annorlunda även i år?
Vi fick aldrig frågan och vi tog heller inte upp frågan själva. Men vem vet en annan gång kanske vi ses i rutan igen 😉

Tänker ni skaffa fler barn och vad hoppas ni på isf? 🙂
Vi vill gärna få en till men om det blir så vet man ju inte. Det får tiden avgöra. Vi hoppas givetvis på ett friskt barn. Att det överhuvudtaget blir av och för oss har inte könet någon betydelse. Efter att vi fick missfall insåg vi mycket vad det betyder att de ens tar sig och könet i sig fick noll betydelse. Det är ju en bebis vi vill ha, en individ som skall få växa upp i vår familj. Och det är inte så självklart att det ens blir av. 

Om namnen ni inte har valt till era barn fanns ,vad skulle ni döpt till då? 🙂
Oj det var en klurig fråga, jag är ju så nöjd med namnen vi valt 😛  Men andra namn som jag tycker om är: Nova, Casper, Love, Cassandra, Hugo, Nora, Linn, Melwin, Oliwer, Johannes, ja det finns säkert fler men där var några. 

När bestämde ni er för att köpa ert nya hus?
Detta bokstavligen ”sprang” vi över i Januari och bestämde oss direkt. Känslan med detta huset går inte ens förklara i ord. 

Hur många mil bort ligger nya huset?
Det blir 6 mil från där vi bor nu.

Vem hjälper er när ni behöver barnvakt? Har ni någon barnflicka eller tar ni hjälp av mor/far föräldrar?
Vi har farmor till barnen än så länge. Nu ska ju hon också flytta. Men vi har också en vän till oss som kan ha barnen. En barnflicka vore ju något 😉

Huset som ni bodde i under säsongen ni var med i familjen annorlunda, bor ni där nu? och är det de som ni tänker flytta ifrån? Har läst din blogg till och från och är ganska förvirrad! Lycka Till med allt!
Vi bor nu i huset som inspelningarna var ifrån och det är det huset vi ska flytta ifrån. Vi har nu fått tag på ett nytt hus och flyttar om två veckor.

Tack för alla era frågor uppkommer det fler får ni gärna ställa dom i blogresponse, maila eller under inlägg. 
LOVE TO YOU ALL!!
Image and video hosting by TinyPic

5 reaktion på “Svaren då….

    • Förlåt denna fråga har ju kommit förut men jag har glömt att svara. Förlåt men nu får du ett svar.
      Nej vi kommer inte renovera färdigt, vi låter andra få göra i sin smak och färgkombination. Därför är vi nu öppna för bud.

      Kram Kram

Kommentera