Tid….

Sitter i köket och tänker att jag ska få ner lite av mina tankar. Jag ger bloggen lite tid. Tänk att varje morgon får vi 24 timmar att spendera hur vi vill. Varje dag är det dessutom nya timmar. Hur man väljer att lägga upp dem är helt upp till vilken ålder man är i. Ja för barn som går i skolan eller förskolan bestämmer ju inte själva. Här är skoltid bestämd av kommunen och förskoletid av föräldrar. Givetvis är vuxna styrda av sitt arbete och all tid kan man inte välja eller påverka själv. Men tid är ändå något som hela tiden spenderas. Som inte kommer tillbaka och som inte går att göra om.

Hemska saker händer och det känns som att hela världen stannar upp, man själv stannar upp som i en bubbla. Men tyvärr allt runtomkring stannar inte. Tiden går. Människor runtomkring stannar inte. Trots att man skulle vilja att allt bara stod stilla för en stund så gör det inte det. När min Farfar gick bort önskade jag så mycket att det var fel, att tiden inte alls var inne och för mig stod allt still. Jag önskade att tiden gick att dra tillbaka för jag hade ju inte hunnit få svar på de frågor jag hade. Såhär är det. Tiden går hela tiden och för att inte tappa bort den, skjut inte upp det som är viktigt för dig. Besök din släkting eller vän. Byt jobb om du inte trivs. Börja studera, få barn, fria, res eller vad du nu vill göra med din tid. Vänta inte med något du kan göra idag för en dag är tiden slut. Ingen vet när.

Tiden är dyrbar gör så gott du kan för att spendera den rätt. Visa din kärlek. Tänk på vad som får dig att må bra. Stanna upp men glöm inte att tiden inte gör det. Ta hjälp om du är nere eller mår dåligt för din tid får du aldrig tillbaka men att få hjälp att komma upp snabbare ger dig mer tid till gott mående. Försök att inte stressa för även om tiden är begränsad blir inte stress, ro för din kropp och själ. Tänk på att den tid du satsar ofta ger dig betalt i slutändan så se till att ha roligt på vägen. Möter du det tunga, olyckan eller det hårda försök att se att tiden går, det går över med tiden. Eller varje steg framåt är tid för att gå ifrån det. Men samtidigt tillåt dig att stanna upp, att sörja eller sakna. Försök dock att inte fastna. Tid fås aldrig igen. Spendera den på det du känner är rätt.

Sörj inte den tid som gått för där kan du inget ändra. Ta vara på din tid framåt den har du möjlighet att forma.

Varma Kramar

 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

5 reaktion på “Tid….

  1. Så fantastiskt fint skrivet. Mycket tänkvärt och bra . Jag fotograferade av din text för att ha och att läsa den i många stunder. Både i jobbiga och i självsäkra stunder. Ibland behöver man en spark i baken för att komma igång och ibland behöver man en tankeställare så att man inte glömmer bort att känna ödmjukhet. Din text var mycket fin. Den ska jag spara och ta fram emellanåt. ❤många kramar till dig och din familj.😍

  2. Vad fint skrivet! Det är verkligen sant det du säger och det är lätt att glömma bort det ibland. Då är det bra att få en påminnelse om det och att vi själva bestämmer vilket liv vi vill leva 🙂

Kommentera