Att sluta med blöja, Rullande hus och Fantastiska dagar.

Sommaren har visat lite av sina perfekta dagar med värme och sol. Vi har badat, grillat och haft helt underbara utflykter. Umgänge med vänner och barnen har fått sova över hos kompisar men också kompisar här. Även om sommaren inte skulle bjuda på en enda fin dag till så är jag super nöjd. Det är så mycket som vi ändå tar med oss från detta sommarlov och än är det inte slut.

Sjön Skagern

Vi har kämpat länge med pottan och toan men med skräck och känsla av att den är otäck (så de uttryckt det) har det varit riktigt svårt. Vi har försökt med klistermärken, pottpeng och ja faktiskt pottgodis. INGET har fungerat förrän nu då de själva fick bestämma! Man kan uppfatta det som lata eller vikande föräldrar när barnet börjar komma upp mot 5 år men ni anar inte hur mycket man faktiskt gör, och det tror jag alla gör. Frustrerad har jag varit, less har jag blivit och beskyllt mig själv. Men nu vet jag att det faktiskt inte finns någon anledning att stressa sina barn, att tvinga sig på något som inte känns okej för barnet. Framförallt inte något som visar sig vara skräck i ögonen. För nu från ingenstans bad de om underkläder och allt har fungerat toppen bortsett ett par olyckor. Bilturer och natten har också varit torra och jag kan inte vara annat än stolt. Blöjkontot har lättat och i helgen är det 2 veckor sedan. Jag är så nöjd!

Ett rullande hus. Ni anar inte hur lycklig jag är  Som jag har letat! 2013 var sista gången vi campade innan en olycka gjorde att vagnen löstes in av försäkringsbolaget. Aldrig har vi funnit en vagn som den 😢Vi skulle gjort annorlunda men lätt att vara efterklok. Jag gav inte upp dock. Har letat med ljus och lykta. Förra året åkte vi till Norge och tittade på en vi hittade på annons. Den var skit dålig, brandskadad och åkte inte med hem, stor besvikelse. Men jag gav inte upp. I år exakt ett år senare hittar vi en igen. Denna gången gav Norgeresan vinst. Trots lite uppfrächningsbehov skrämde det inte oss. Med en expert på prutande (min man) och råd från vår personliga husvagnsfixare åkte den efter långt påseende och samtal med hem. Nu är den ställd för tvätt, tätning och byte av lite lister. Omklädning av dynor blir det med. Som ni säkert förstår rullar den inte ut i år men att bara veta att den är min. Att den är hittad gör lyckan helt överväldigande. Att den är hemma gör att allt känns så kul att trots tid för njutning av denna sommaren blickar vi redan mot nästa sommar med helt andra ögon 😍 Jag är så lycklig trots att det inte är en splitter ny vagn. Trots att det är fix. Trots att vi inte kommer iväg i år. Men jag gav inte upp! Jag hittade det jag ville ha och nu är den hemma! Tack till min älskade make som går med på mina tokigheter och som verkligen är bäst på att pruta. Tack för en urmysig resa till Norge trots lite patrull. Ännu större tack till barnvakten som hade några av våra barn  Så nu vet ni vad vår pirrande tripp handlade om 😀 

Kip Greyline 85tlb

Nu ska jag söka inspiration och planera. Men det får jag nog göra i sömnen för jag har sovit riktigt dåligt inatt på grund av smärta. Här har vi inte vakna barn på nätterna utan annat som stökar till det. Nåja vi hörs snart igen med mer härliga nyheter från oss. Och självklart uppdaterar jag löpande i stylingen 😉 Hoppas att ni njuter av dagarna och att solen får lysa på er. Var rädda om er och varandra.

Varma Kramar

 photo unnamed 1_zps7f8dnk4m.png

 

7 reaktion på “Att sluta med blöja, Rullande hus och Fantastiska dagar.

 1. Sååå underbart med ”rullande hus” hihi …..
  Wow,vilket härligt foto från sjön ❤️

  Hoppas din smärta har gett sig & ha en alldeles ljuvlig dag!
  /Många Kramar till Er alla

 2. det bästa är att börja riktigt tidigt och på fasta tider. Alternativt ta av blöjan och låt det komma i byxorna en period, barn lär sig och fem år ska ingen behöva vara när hen slutar med blöja. Ett annat alternativ är förskola till barnen, pedagogerna kan sånt plus att barn inspirerar varandra i rätt riktning. Ett miljötänk kring blöjberg är aldrig fel.

  • Hej. Tack för din kommentar. Nu vet du inte allt kring vårt barn och varför åldern blev högre. En av barnen var trots förskola 5.5 år innan blöjan plockades bort så att påstå att pedagoger kan det är inte alls alltid så. Men så här är det ju alltid att andra kan och vet bättre än föräldrarna själva. Och visst är der bra rent miljömässigt att få bort blöjor men jag är inte ensam familj som har blöjbarn heller inte högre upp i ålder. BVC säger dessutom att före 6 års ålder anser man det inte konstigt så vem har sagt att man bör vara tidig av med blöjan?

   Mvh

 3. Man ska bli av med blöjan tidigare ån sex års ålder om man är normalt utvecklad. Barn med sämre koppling hjärna/urinblåsa kan behöva lite längre tid än tre år men definitivt inte behöva vara sex år. Jag hävdar att föräldrarna då inte gör rätt och behöver lära sig mer om det hela. Vill du lära dig mer eller kan du redan allt? Vill du utvecklas eller stå och stampa? Googla på nätet får du se, det finns en uppsjö av kunskap hur man kan hjälpa barn att bli torra tidigare än vid tre års ålder. Jag har själv ett gäng barn och har inte pushat alltför hårt men från 2-3 års ålder har de varit torra på dagen. Den yngsta var 3,5 när vi kunde ta bort nattblöjan. Jag menar inte att ni inte är tillräckligt bra föräldrar, jag menar bara att det finns metoder som funkar för alla barn, förr eller senare men fem år ska ett i övrigt välfungerande inte barn behöva vara. Ta till dig det istället för att dra paralleller till mig som en taskig person. Lycka till med resten av barnen på området <3

  • Jag vill inte gå in i denna diskussion via skrift då det missuppfattas så mycket. Jag har barn som varit 5 år när den blev böjfri och som idag är mycket äldre och absolut ett välfungerande barn. Jag är ständigt inom utveckling i mitt föräldraskap. Som utrett familjehem och en förälder som ständigt tar hjälp anser jag verkligen inte att jag står och stampar. Har även i denna fråga samarbetat med BVC. Jag drar ingen parallell eller ser dig som dålig människa. Jag säger bara att det är lätt att döma när man inte vet hela bilden. Det enda du vet är att vi kämpat och att barnet är 5 år. Känns det som att du kan göra bedömning bara på det lilla så anser jag faktiskt att du dömer på helt fel grunder. Att du vill hjälpa med Google och liknande tips är verkligen jätte snällt men jag väljer att ha det stöd och den hjälp jag har runt mig som känner mina barn. Inte alls illa menat på något sätt ❤

 4. Utrett avlastninghem ja och jag tror säkert ni är jättefina människor Anna. Det är jättefint att du tar hjälp utifrån. Jag dömer inte, jag kontaterar att någonstans blev det fel runt just det hår barnet i just detta med blöjor. Du får det att låta som att det är google jag åsyftar som metod…men som du vet så är ju inte google i sig svaret utan innehållet kan ibland vara det. Er femåring har tre småsyskon så jag förstår om det varit knepigt att få till det hela. Kanske bättre att säga det: vi har inte fått till det men vi får till mkt annat. Nu släpper jag ❤️

  • Jag tycker fortfarande att det är sorgligt att du måste anse det som fel. Det finns inga rätt och fel för barn är olika. Och varför ska jag stå för att vi inte fått till det när vi faktiskt kämpat, lyssnat in barnet och engagerat oss massor. Det är ju som att säga att jag har inte gjort nåt utlandet har fått bli som det blir. Fast att jag gjort massor. Och varför kan du inte bara trots att DU anser det blivit fel bara säga Grattis vad roligt för er. Istället för att påpeka hur fel vi gjort i denna fråga. Gläds med andras framgång oavsett hur lång eller kort tid den tog och oavsett vad det handlar om istället för att klaga och säga att vi gör fel! Vi har lyssnat på både stöd, BVC och vårt barn! Och att utredas som stödfamilj är inget märkvärdigt men det gör ändå att det granskas både i Familjen och på oss som föräldrar! Nu släpper jag också hur fel du än tycker vi gjort så är vi stolta och glada att vi faktiskt lyckades trots den tid det tog! Tack för mig.

Kommentera